Hvordan å vokse en bjørk fra en eksisterende treet

July 19

Hvordan å vokse en bjørk fra en eksisterende treet

Bjørk kan dyrkes fra frø, men det er en lang prosess. North Carolina State University anbefaler utryddelsen av stammen borekaks for overføring for woody prydplanter og noen arter av trær, inkludert elm, crape myrtle og bjørk. Med litt øvelse, kan noen hjemmet gartneren gjøre det, uten fordelen av et drivhus eller voksende rom. Hvis du tar borekaks fordi en bjørk er i tilbakegang, må du ta borekaks fra sunneste området av treet.

Instruksjoner

•Plan å ta stiklinger av myke, ny i mai eller juni, i tidlig morgen da den birch sap er minst mobile. Fyll mellomstore beholdere med fuktig, soilless potting blanding og sette dem til side. Fylle en bolle med isbiter og fukte noen papirhåndklær, og holde dem i hånden.

•Skjære flere 6-tommers, mykt tre stammer fra sunn bjørk grener. Teste kvister med fingrene. De bør være fleksibel og lys grønn brun, der fjorårets tre skal stivere og mørke. Kuttet stilkene i 45-graders vinkel, ikke rett over, for å la en stor overflate for absorberende rooting hormon og fuktighet.

•Fjern blader fra bunnen tredje av borekaks. Pakk borekaks i våt papirhåndklær og stikke dem i bollen av is for å holde dem fra å tørke ut før du kan root dem. Ikke la dem bo på is for mer enn et par timer.

•DIP bunnen tredje av kutt i heie hormon, og tap av overskytende. Holde bjørk borekaks i soilless potting mix til en dybde på 2 til 3 inches. Klapp blandingen ned med fingrene til å eliminere luftrom og sikre god kontakt.

•Plasser beholdere i klar plast poser og sikre topper med vridningsbånd. Angi bagged beholdere i indirekte lys, i et varmt rom. Åpne og tåke borekaks daglig med en sprayflaske full av vann, resealing posen for å holde fuktighet høy inne. Teste borekaks etter fire uker. Hvis de motstå en lys rykk, etablerer de gode røtter.

Tips og advarsler

  • Ikke bruk brød poser for bagging borekaks. Rester fra brødsmuler reagere med fuktighet og varme, forårsaker mold å utvikle inni posen.
  • Være forsiktig for å unngå direkte sol på bagged borekaks. Sollys vil pigg temperaturen inni posen og steke din birches raskt.