Hvordan å vokse en appelsin tre på et espalier

March 5

For å vokse en oransje betyr treet på et espalier å espalier det. Begrepet refererer til en plassbesparende landskapsarbeid teknikk dateres tilbake til 1500-tallet. Metoden kan du dyrke trær i trange områder av sammenslåing sine kroner mot et espalier på en vegg. Komme i gang med en ung appelsin tre rett etter at du planter det våren. Tidspunktet og alderen på treet gjør det enklere å trene grenene til en fan form. En artikkel i "Solnedgang" magasinet anbefaler plante dverg sitrus trær for å bruke denne teknikken.

Instruksjoner

•Plasser et fan espalier på en vegg eller gjerde før du plante oransje treet. Velg et område i full sol.

•Dig planting hull 6 inches fra espalier, justert med sentrum. Gjør det 1 fot bredere enn roten ballen i et område der bakken drenerer raskt. Firmaet av hullet når dybden som lar deg plassere crown rotnivået med overflaten. Hvis espalier er en vegg, kan det oppstå rusk igjen fra da det ble bygget. I så fall erstatte skitt i området med topsoil rike i organisk materiale. Plant oransje treet i midten av hullet, fylle den og vanne området.

•Prune av alle grener på oransje treet, forlater bare bagasjerommet, på planting. Trim stammen like over knopper plassert der du ønsker nye grener å utvikle. University of Florida forlengelsen anbefaler å finne det punktet 15 til 18 inches fra basen. (Se referanser 2, "Plante og trening Espaliers")

•Fjern grenene på slutten av treets først vokser sesong, unntatt du espalier. Bend og knytte dem til espalier med streng. Ordne dem over støtte til en fan form.

•Continue å knytte nye grener utvikler i påfølgende sesongene å fylle espalier. Beskjære de som ikke er skikkelig plassert for ordningen.

•Et nyplantede treet to ganger ukentlig i 15 minutter. Begynner en måned senere vanne planten når det wilts i ettermiddag varmen.

•Feed orange trær hver sjette uke fra senvinteren gjennom tidlig i høst. Start ut ved å bruke halv kopp 8-8-8 gjødsel tidlig i sesongen. Skrittvis forhøye beløpet til hver applikasjon slik at forrige gang gir treet tre kopper næringsstoffer. Som du kringkaste feed, holde det berøring treet for å hindre gjødsel brenne. Vann treet etter hvert program.