Hvordan å vokse dverg blåbær

February 22

Søt, frisk og næringsrik, blåbær er en deilig sommer godbit. Gartnere med begrenset plass tror voksende blåbær er noe de ikke, men det bare ikke saken. Dverg varianter er ideelle for containere og kan plasseres på terrasser, dekk, veranda eller balkong. Velg varianter merket halv høy eller lowbush for hagen din beholder. Halv-høy varianter, som Northblue, St. Cloud og Chippewa, vokse til rundt 3 eller 4 fot høy. Lowbush typer, som flosshatt, er vanligvis rundt 12 tommer høyt når eldre.

Instruksjoner

•Prepare en potting medium av 1 del sphagnum torv moss og 1 del makulert furu bark. Bland godt i en egen beholder og sett til side. Blåbær krever godt drenert, sur jord, og dette mediet sikrer disse behovene er oppfylt.

•Fyll bunnen av en 5-gallon beholder med nok av potting mix å sikre blåbær er plantet på samme nivå i nye beholderen som det var i beholderen fra barnehagen. Plasser blåbær i potten og fortsette å fylle den med din potting blanding. Ikke Pakk blandingen ned; sette potting blanding i potten, vann for å la blandingen bosette og plassere flere blanding i potten. Denne metoden sikrer at det er nok blanding å fylle potten uten at drenering.

•Plasser 2 inches av furu bark mulch eller løvtre mulch i beholderen til å bevare fuktighet. Plass beholderen i full sol.

•Et ofte og i små mengder. Teste beholderen med fingeren for å sikre toppen 1 eller 2 inches av potting jord er tørre før vanning. Blåbær tolererer ikke overwatering. Noen ganger flush akkumulert salt og mineral buildup fra jord ved at vannet fritt kjøre fra drenering parabolen for et minutt eller to.

•Apply sakte-release syre gjødsel om fire uker etter at du planter din blåbær. Bruk sakte-release gjødsel hver våren og supplere det med hurtigvirkende flytende gjødningsstoff annenhver uke om våren og forsommeren. Følg retningslinjene fra produsenten på etiketten av produktet du bruker for programmet priser.

•Bury blåbær potter i jord før første fryse beskytte røttene fra frost skade. Dekk begravet beholderen med en 4-tommers lag mulch. Hvis du ikke har et sted å begrave beholdere, vikle tykke tepper rundt seg og sikre tepper med tau eller hyssing. Fyll det tomme området øverst i beholderen med mulch. Ikke ta plantene inne; de krever en skremmende periode for å bære frukt.