Hvordan å vokse drage frukt fra en Unrooted kutte

August 7

Hvordan å vokse drage frukt fra en Unrooted kutte

Dragon fruit (Hylocereus undatus) er en tropiske kaktus vinranke som produserer en spiselig avling av rød eller gul bær. Anlegget trekantet stammer utvikle raskt og blomstene dekorativ, som også er spiselig, er hvite eller rosa. Denne planten vokser fra frø, men metoden garanterer ikke en kvalitet avling. En unrooted kutte tatt fra en donor plante som har egenskaper du ønsker for å gjenskape er måten å vokse en ny sunn drage frukt. Naturligvis, skjæring ikke holde rotløse alltid. Faktisk, er første steg å hjelpe det spire noen røtter.

Instruksjoner

•Velg en stamme som hele lengden fra basen til spissen er 6 inches til 15 inches. Klippe den nær overflaten med en skarp kniv på en 45 graders vinkel. Samle kutte i morgen i enhver årstid. Hvis mulig, ta stammen etter donor fabrikken produserer sin fruktdyrkingslandet.

•Still kutte i skyggen på et tørt sted for såret å callus. Det tar vanligvis en uke. University of Florida forlengelsen og verden land-og skogbruksskole sentrum både anbefaler å behandle det kutte slutten med soppdreper å forhindre en infeksjon. Dette trinnet er valgfritt, og den skal gjenspeile dine preferanser vedrørende plantevernmidler bruk.

•Fyll en planter med potting blanding. Vanne den grundig før overflødig vann drypper ut av drenering hullene. Avsette potten.

•Moisten cut slutten av drage frukt stammer. Sett det i heie hormon i noen sekunder, slik at tid for pulveret å holde seg til våt overflaten.

•Plant delen Hormonbehandlete stammen i potting blanding du forberedt i trinn 3. Vann skjæring på planting. Holde jorda fuktig. Første røttene vises innen to uker. Det tar fire til seks måneder for rotsystemet bli sterk for transplanting utendørs.

Sette inn en solid arbor trellis i en plante nettsted som tilbyr full sol eller hvor skyggen er lys. University of Florida sier at støtte for dette kaktus vintreet har "tåler flere hundre pounds av stammen vekt."

•Transplant dragon frukt plante når det er 4 til 6 måneder gammel. Legge den i et hull så dypt og bredt anlegget pot. Juster hullet med midten av espalier. Sviske alle lateral grener og knytte den største stammen støtte på planting. Bruk en krampe laget av myk klut. Wire og streng skåret i kaktus kjødet.

•Slice tipset viktigste stammen når den når toppen av espalier. Pruning oppfordrer nye sidegreiner å vokse. Knytte nye lateral stammer å espalier som de blir lenge nok til å nå den.

•Prune døde, knust og syke stammer. I tillegg tynne avdelinger å tillate sollys å nå alle deler av planten. Fjerne de som vokser så lenge at de bøye og dra på bakken.

•Feed dragon frukt vintreet en måned etter transplantasjonen og hver to måneder etterpå. Gi den ¼ pund av en 6-6-6 gjødsel med ekstra magnesium. Hold produktet fra berøre anlegget stilk og vann grundig etter hver fôring. Dessuten supplere spormineraler brukt som foliar spray mars til September. Bruker den etter frekvensen på produsentens etikett.

•Build mulch ring med gjødsel eller kompost rundt foten av anlegget første året i bakken. Plass organisk materiale 1 fot fra drage frukt å holde den fra å komme i kontakt med sine stammer. I påfølgende år, mulch med flis eller makulert bark 2-6 inches dyp.

•Harvest moden drage frukt med hånden sakser, kutte stammen på nivået av frukt overflaten. Lagre det ved romtemperatur for opp til fem dager. Holde frukt for så mange som tre eller fire uker ved å plassere dem i plastposer i kjøleskapet.