Hvordan å vokse Dianthus fra stiklinger

April 24

Hvordan å vokse Dianthus fra stiklinger

Dianthus omfatter flere arter av plante vanligvis dyrkes i hager, inkludert sweet william, fedd rosa og maiden rosa. De varierer i størrelse mellom 10 og 30 inches i høyden, men alle har prangende blomster med fringed eller litt pyntegreiene kanter. Gartnere i USDA soner 3 til 8 har best muligheter med planter i slekten Dianthus, men det er hovedsakelig dyrket som en årlig i soner 7 og under. Spre Dianthus planter kan gjøres med frø eller stiklinger stilk, selv om stammen kutte overføring er å foretrekke fordi plantene modne og bloom raskere enn med frø.

Instruksjoner

•Kombiner like målinger av kompost og hagebruk grus å lage en rik, godt drenering rooting blanding som passer behovene til dianthus borekaks.

•Fyll en 4-tommers barnehage beholder med kompost og grus blanding. Mette blandingen med lunkent vann og la den renne i noen minutter før du setter dianthus skjæring. POKE 2-tommers-dyp planting hull i midten av blandingen.

•Velg en lovende klippe fra en sunn Dianthus plante. Velg en klippe med ingen blomstene eller knopper og en sunn krone av løv nær spissen. Måler 4-6 tommer fra spissen av løvverk og gjøre kutt rett under en rekke bladene med en skarp floral klipp.

•Fjern bladverket fra den nedre halvdelen av skjæring av trekke dem ut. Coat den nedre enden av klippe i 0,1 prosent IBA (indol-3-butyric acid) heie hormon. Bruk pulverisert rooting hormon, hvis mulig.

•Sett hormon-belagt slutten av dianthus kutte i planting hullet. Plasser kutte slik det er oppreist og trykk jord stramt rundt basen. Vann kutte med 1/4 kopp vann.

•Still potted dianthus kutte inne en stor plastpose. Samle og lukke den åpne enden av posen over toppen av dianthus skjæring. Sikre åpningen med en vri tie eller gummi band.

•Plasser dianthus kutte en solfylt vinduskarmen. Velg en vinduskarm med lys, men ikke mer enn en time av direkte soling per dag.

•Åpne posen en gang i uken og spray jord med vann fra en plante herr. Tre eller fire spritzes vil gjøre.

•Look for røtter fremvoksende fra drenering hullene i bunnen av barnehage beholderen etter 30 dager. Repot dianthus i en permanent beholder med jordsmonn og god drenering når røttene dukke.