Hvordan å vokse Concordia druer i sørvest

November 25

Hvordan å vokse Concordia druer i sørvest

Vinranker vokser store, rustikk skjønnhet over tid, og produsere avlinger i år, men alltid krever ekstrem varme og solskinn å gjøre dette. Concord druer hagl fra Concord, Massachusetts, og ble berømt for sin evne til å vokse i den kalde regionen. De vokser i rødt, lilla, dyp blå/sort og grønn, og alltid gi en dyp, rik og søt smak. Selv om disse vinranker startet i et kaldt område, trives de over hele landet med riktig pleie. Plante dem over i sørvest USA avdeling av landbruk voksende Zones 6 til 10 for en lyse, saftig sen-sommer høst.

Instruksjoner

•Plant vinranker like foran de siste frost våren. Dette garanterer en sovende planting og varme, næringsrik start, med en full vekstsesongen for hånden. Timing kan variere fra tidlig i februar til mars i varm sonen 10 til slutten av mai og juni i sonen 6.

Finne et område hvor vinranker vil få full sol hele dagen, med rask drenering og luft bevegelse hele året. Vinranker mislykkes i stående vann eller skygge. Velg en sørvendt bakke for beste soleksponering, beskyttelse og drenering.

•Amend plante nettsteder på hver 8 til 10 fot i raden. La 8 til 10 fot mellom flere rader for hagearbeid plass. Grave i toppen 2 foten av jord i en 3-fots-torget nettsted for hver plante å gi vinranker dyp, løs jord de trenger. 6 inches av organiske kompost blir tilled jord, bland godt og gjentar med en annen 6 inches av kompost. Endringen sikrer konsekvent løs, næringsrik og fuktighet-retentive jord for vinranker. Tillegg reiser også jord nivået for garantert drenering.

•Plant Concord vinranker i hull som dyp og dobbelt så stort som sine røtter. Spre røttene, klippe bort noen som er skadet eller døde, og fylle jorden sakte og forsiktig over dem. Vinranker trenger god jord-til-rot kontakt og mislykkes med luftlommer i deres plantings. Vann hver grapevine med 1/2 gallon av vann etter planting, og satte dem på en oversikt over 2 inches av vann hver uke. Se etter tørking i denne regionen, som kan bli varmt, og øke vanning frekvens hvis vinranker wilting.

•Prune vinranker til to til fem voksende noder hver, med en til to sterke canes på hver vintreet. Denne beskjæring oppfordrer vinranker første spring vekst.

•Erect en sterk espalier eller gjerde 2 til 4 inches bak hver rad Concord druer. Disse frodige, tunge planter trenger støtte for sol og luft sirkulasjon og mislykkes når de vokser på bakken. Tie vinranker til støtte som de vokser å trene dem.

•Fertilize vinranker en uke etter planting. Punktdiagram 10-10-10 gjødsel i en sirkel rundt hver plante, 6 til 8 inches fra bunnen av anlegget. Mix gjødsel inn på topp 4 til 6 inches jord, deretter vann. Ikke få gjødsel granulater på plantemateriale, som de brenner følsomme planter.

Tips og advarsler

  • Beskjære Concord vinranker i slutten av vinteren før de viser nye vekst. Disse vinstokkene bære frukt på nye spurs og kvister, som vokser fra gamle tre. De produserer ikke en god høst uten beskjæring.
  • Concord druer vokser 5 til 6 fot i høyden og 8 til 10 fot i bredde. De bære sine frukt midten av høsten, og produsere første innhøstingen i sitt tredje år.