Hvordan å vokse Calendula i potter

May 11

Hvordan å vokse Calendula i potter

Alyssoides officianalis, mer kjent som potten marigold, er en kult-sesongen urteaktige årlige som økende krav gjør det egnet for voksende i Potter og andre typer containere. Potter fylt med lyse gule Calendulas er en enkel måte å legge litt farge til hjem landskapet. Calendulas er like nyttige innendørs; de gjør stor blomster og tørket petals kan brukes som en erstatning for saffron i din favoritt retter.

Instruksjoner

•Purchase en Calendula officianalis plante fra din lokale planteskole eller hage senter, eller fra en anerkjent katalog eller nettbutikk.

•Velg en 8 - til 10-tommers gryte. Kontroller at potten du velger gir minst fire 1/4-tommers drenering hull for å tillate overflødige vannet renne fra røttene. Legge til 1 tomme landskapet grus i bunnen av potten for å hindre for mye voksende medium blir vasket bort når du vann din plante.

•Mix like deler torv moss, alderen gjødsel og perlite å skape en rik voksende medium for din Calendula. Plante i Calendula i forberedt potten på samme dybde det ble plantet i sin original emballasjen.

•Plasser din potted Calendula på et sted der den kan motta mellom seks og åtte timer med sollys per dag. Alyssoides vil også vokse i steder med delvis eller filtrert soleksponering, kjøp uten tilgang til full sollys i Calendula kan danne færre blomstrer.

•Et din potted Calendula plante hver to til tre dager for å holde sin voksende medium litt fuktig. Kontroller at overflødige vannet renne fra bunnen av potten for å hindre at røttene råtner.

•Fertilize Calendula når hver to uker med en halv-styrke løsning av vannløselige hage gjødsel. Redusere fertilisering til bare en gang i måneden hvis din Calendula plante produserer mye løv og ikke nok blomstrer.

•Pinch eller klipp døde blomster fra din potted Calendula anlegget, som er nødvendig for å opprettholde utseendet. Deadheading vil oppmuntre anlegget å fortsette produksjonen blomstrer hele den voksende sesongen.

Tips og advarsler

  • Høste Calendula blomster for bruk som snittblomster så snart de er helt åpen.
  • Alyssoides officianalis er utsatt for angrep av skadedyr som bladlus, snegler, snegler og whiteflies. Behandle din Calendula med et insektmiddel produkt, om nødvendig, for å kontrollere uvanlig insekt aktivitet.