Hvordan å vokse Boysenberry Vines

September 26

Hvordan å vokse Boysenberry Vines

Boysenberry vintreet (Rubus ursinus x idaeusare) antas å være en mellomting mellom loganberry, bjørnebær og bringebær vinstokker. De ble utviklet av en bonde kalt Rudolph Boysen i Sør-California. Senere Walter Knott tok seg av de nye plantene og gården ble etter hvert kjent for sin restaurant, boysenberry paier og endelig bevarer som ble Knott's Berry Farm til vellykket fornøyelsesparken i dag. Men boysenberries fortsatt en flott frukt å bli dyrket i hagen. Her er litt informasjon om boysenberry vintreet og hvordan å dyrke den.

Instruksjoner

•Når landskap planter, boysenberry vinstokker er stor for å dekke gjerder og store områder kan du maskere, som trestammer eller uønskede visninger. De kan enkelt sende opp lange grasiøs grenene til 8' i lengde, så hvis du vil bruke dem som en skjerm, de beste bundet på plass for å holde dem fra viltvoksende på bakken for mye.

•Den frukt er flott spises fersk eller canning, frysing, gelé og sirup. Den er rik på vitamin C, kalsium, fiber, folat, mangan antioksidanter, jern og har en god del av kalium.

•Boysenberries er springende brambles. De vil sende ut lange vandrende grener kalt "canes". Det er best å gi dem vegger eller gjerder å bre seg å holde frukt ren og gjøre dem ser attraktive. Bruk hansker når du arbeider med thorned varianter som de er veldig stikkende å håndtere. Det finnes også thornless varianter.

•Plant boysenberries ca 3 fot fra hverandre i full sol og jord med masse organiske gravd i. Vann i grundig og gressmalingsklaffen overflaten av jorden. De liker å være litt fuktig, men tørke ut litt mellom Pottejorden. I sonen 6 eller varmere er det best å plante canes høsten. For kjøligere klima er våren best planting tid. De frukt vanligvis i våren eller tidlig sommer og det er en god idé å kutte eldre canes rett tilbake til bakken etter fruiting. Boysenberries er vanligvis kalde tolerant til rundt 20' F, men med mulch, kan ta en sporadisk kaldere spell.

•For mer informasjon om hvordan å vokse boysenberry vintreet og der hvor å kjøpe planter, se tilleggsressursene nedenfor.