Hvordan å vokse bønner i en voksen

April 3

Hvordan å vokse bønner i en voksen

Pole bønner og streng bønner er både godt egnet for voksende i en container eller vokse boksen. Bønner krever lite vedlikehold og noen kan vokse dem gitt rikelig med sollys, hyppige vanning og tilstrekkelig drenering. Bønner er en varm årstid vegetabilsk og skal ikke være plantet før etter at trusselen om frost har gått og jord varmet opp til på minst 60 grader F. ferske høstet bønner kan bli bevart på mange måter, inkludert canning, frysing og dehydrating.

Instruksjoner

•Purchase bønne frø eller transplantasjoner fra lokale hagearbeid senter eller elektronisk katalog. Anbefalte varianter inkluderer Blue Lake 274, Bush Kentucky lurer på, Kentucky Lake og Derby, leverandør og motstandsdyktig Cherokee voks. Ikke bruk frø lagret mer enn fire år siden de ikke vil spire. Hvis vokser fra transplantasjon, unngå de som vises potten bundet, visnet eller skadet.

•Prepare boksen vokse eller beholderen. Bønner må rundt 1 kvadrat fot dybde for hver plante, så Velg en stor boks med en diameter på minst 12 til 24 tommer. Fyll boksen med potting jord og topp med et lag av kompost. Arbeide kompost i den øverste delen av jord til godt kombineres.

•SOW frø en inch dypt ned i jorda, linjeavstand mellom 4-6 inches hverandre. Hvis vokser pole bønner, plant fire frø rundt bunnen av en støtte stang som et telt laget av bambus pinner. Ulike varianter kan krever ulik avstand, så sjekk din frøet pakken for mer spesifikke avstand anbefalinger. Nøye transplantasjon til voksende beholderen, ta vare ikke for å skade delikat rot strukturen.

•Et frø eller transplantasjon til en dybde på 4 inches og sted voksen boksen i full soleksponering.

•Fjern små ugress som de vises. Unngå forårsaker skade bønne anlegget eller rotsystem. Gjødsle en gang i måneden.

•Harvest bønne pods når de begynner å utvikle og er fast og skarpe. Avhengig av værforhold og ulike dyrkes, er bønner vanligvis klar for innhøsting i 55 til 65 dager. Fortsette å høste pods som de synes å holde en kontinuerlig tilførsel av bønner tilgjengelig. Ikke vent å høste til pods er helt modne som dette vil redusere produksjonen. Vær forsiktig med å bryte avdelinger eller stammer av bønne anlegget under høstingen.

Tips og advarsler

  • Høste bønner etter at duggen har tørket fra anlegget å unngå spredning av bønne bakteriell blight, som er forårsaket av høsting våt planter.