Hvordan å vokse Blackberry planter

July 23

Hvordan å vokse Blackberry planter

Bjørnebær er lubben, saftig bær som vokser lett i sol og skygge, samt en rekke grunnforhold. Mange hager ville være egnet for voksende bjørnebær, som har flere bruksområder, inkludert ble spist fersk eller bakt i desserter. Lære å dyrke blackberry planter og nyte søt innhøstingen fra rikelig blackberry canes.

Instruksjoner

•Velg en plass i hagen din. Husk på at selv om blackberry canes tilpasse seg godt, vil de produserer de fleste bær plantet i full sol. Arbeid kompost i jorden med en hakke før planting siden bjørnebær som en rik jord som drenerer godt.

•Determine riktig avstanden for blackberry canes. Denne avstanden er basert på forskjellige. Space sterkt voksende varianter ca 13 fot fra hverandre. Space medium voksende varianter ca åtte fot fra hverandre. Space lys voksende varianter ca fire fot fra hverandre. Be om råd fra en lokal planteskole hvis du er usikker om for et bestemt utvalg av blackberry canes.

•Dig et hull som er omtrent fem inches dyp og bred nok til å imøtekomme røttene når de er spredt i hullet. Plasser blackberry stokk inn i hullet og spre røttene nøye. Dekk røttene med skitt og klapp ned jord.

•Trim blackberry canes, forlater ca 10 inches over bakken. Trimme høyre etter plassering canes i bakken.

•Et canes grundig og holde dem jevnt fuktig mens de blir etablert.

•Plasser et tykt lag av kompost rundt foten av blackberry canes. Hvis kompost ikke er tilgjengelig, punktdiagram 1-2 ss av kjøttbenmel på bakken rundt hver blackberry stokk å gi næringsstoffer i vekstsesongen. Holde bein måltidet tre inches unna canes og arbeide av kjøttbenmel omtrent to inches ned i smusset rundt blackberry canes.

•Plasser et lag med pine bark eller syntetiske mulch rundt blackberry canes til å kontrollere ugress, holde dem stjeler næringsstoffer fra shallow røttene av blackberry canes.

•Determine når bjørnebær er modne ved å observere fargen: de skal være en svært mørk lilla og veldig lubben i utseende. Før plukke mange bjørnebær, plukke og teste det å sikre at den er moden. Hvis blackberry ikke kommer lett av grenen, må det mer tid til å modnes. Hvis blackberry er lett plukket og smaker søt, er det moden.

•Prune stammer som produsert bjørnebær umiddelbart etter plukking. Beskjære disse bær-produserende stilk selv med bakken. Ikke sviske stilkene som ikke produserer bjørnebær; disse vil være berry-produserende stilkene i neste vekstsesongen.

•Pound trestolper åtte-ti tommer i bakken omtrent alle seks fot langs raden av blackberry canes når canes vokser til et punkt som de trenger støtte. Dette kan ikke være før andre vekstsesongen.

Kjør 10-gauge ledningen vannrett mellom stolpene i høyden på to føtter, fire føtter og seks fot. Koble noen av canes til ledninger som de vokser ved å knytte dem med hyssing. Du trenger ikke å legge alle canes fordi canes som er tilknyttet vil støtte canes som ikke.

Tips og advarsler

  • Oktober er den beste tiden av året å plante blackberry canes. Plukke bjørnebær ofte for å hindre bær fra å bli altfor modne på canes. Det er også best å plukke bjørnebær på en tørr og solfylt dag. Bær som er plukket i regnet vil slå dårlig raskere.
  • Fordi bjørnebær produserer sin frukt på stilkene som vokste året, forvent ikke en blackberry høst første året.