Hvordan å vokse asalea i potter

December 5

Asalea tilhører samme familie som rhododendron men pleier å ha mykere, tynnere blader og færre blomst pollenbærere. Det finnes en rekke størrelser, blomst tider, kronblad former og farger. Asalea kan være løvfellende (miste sine blader i høst/vinter) eller eviggrønne. Med mer enn 10.000 forskjellige varianter å velge mellom, bør du kunne finne en azalea plante som passer din beholder hage bare perfekt.

Instruksjoner

• Besøk din lokale planteskole. Asalea som du finner her er de som vokser best i klima. Hvis du planlegger en utendørs beholder hage, er et viktig skritt. Uansett, får du gode råd og et godt utvalg av planter som er laget for din plassering.

•Velg en beholder som du kan flytte (om nødvendig), og en som gjør nok plass rundt roten ballen. Sørg for å ha flere inches på hver side av rot ballen slik at anlegget plass til å vokse. Også velge en beholder med avrenningshull.

•Bruk god jord. Azalea Society of America anbefaler en potting blanding består av 50 prosent potting jord og 50 prosent fine furu bark. Asalea elsker godt drenert, fuktig jord og vil ikke trives i jord som kan bli vann logget.

•Fjern din azalea fra barnehage beholder og bruk en kniv til å kutte åpninger i alle synlige røtter som er pakket rundt roten ballen. Lag 1/2-tommers dyp åpninger hver 2 til 3 inches rundt rot ballen, i en topp å bunnen forslag. Fyll din beholder med noen av dine potting blanding, og plassere roten ballen i beholderen, med toppen av anlegget hviler på toppen av din beholder. Fyll i området rundt azalea med jord og topp med mulch. La ca 1 tomme av plass rundt stammer.

•Et din azalea dagen du plante, vann det igjen neste dag og minst én gang ukentlig i flere uker.

•Plasser azalea i et område med variabel sol og skygge. Asalea vokst utsatt for full sol vil tendere til å ha kortere blomst sykluser og kortere stammer.

•Fertilize din potted azalea hver måned gjennom høsten. Bruke gjødsel som har en høy fosfor og lave nitrogen innhold for å øke veksten av røtter og knopper. Ikke gjødsle i vintermånedene.

•Overvåk røttene. Hvert halvår, forsiktig fjerne din azalea fra beholderen undersøke røttene. Hvis roten ballen er omkranset av fine røtter, bør du plassere azalea i en større beholder, som er 2 til 4 inches større. Før du setter din azalea i den nye potten, kuttet røttene som omkranser rot ballen kutte fra topp til bunn noen inches.