Hvordan å vokse Apache bjørnebær

December 10

Apache bjørnebær produsere mer bær, med deilig smak og sødme, enn andre lignende berry planter--- og de er thornless og lett å grow. Modning i middels til sent juni i de fleste områder, er Apache bjørnebær tilgjengelig fra kommersielle barnehager.

Texas samarbeidende forlengelse Horticulturist Marty Baker anbefaler Apache bjørnebær. "Jeg ikke er vanligvis en torn-fri fan," sa han, «men disse er fine." Baker bemerker at thornless varianter viser mindre kraft enn vanskelige varianter, men han sier Apache bjørnebær produsere så godt at du kan velge 4 til 6 gallons av bær i bare en time.

Instruksjoner

•Site utvalg og forberedelser: perfekt voksende området for bjørnebær har godt drenert jord og er skjermet fra hard fryser våren---berry blomstrer ikke tolererer temperaturer under 28° F. Finne webområdet planting i et område som mottar full sol, en praktisk vannkilde, og med god luftsirkulasjon (som på bakketopper). Behandle jord strimler av ca 5 fot bred med et ugressmiddel før planting, og dyrke jorden til en dybde på 12 inches. Bjørnebær kan trives i de fleste jord, men foretrekker dyp og godt drenert jord. Justere pH i jorda karakteren mellom 5.5 og 6.5 hvis mulig.

•Planting: Apache bjørnebær vokser best hvis plantet mellom desember og februar i relativt mild områder. Hvis du kjøper bare-rot planter, holde dem fuktige og kul; Du kan lagre dem i kjøleskapet eller i et kjølig område med røttene dekket av fuktige jorden---ikke la røttene tørke ut. Hvis din berry skuddene er lengre enn 6 inches, klippe dem tilbake med en skarp ren blad i ca 6 inches og plante dem i samme dybde som de var i barnehagen. Forsiktig erte røttene fra hverandre slik at de er spredt for å kontakte jord under planting, gjør rom for røttene i jorden så de ikke er bøyd. Tamp jorda lett rundt røttene så det finnes ingen luftlommer i planting plass. Space plantet skuddene ca 3 fot fra hverandre. Gjelde ikke gjødsel på planting tid. Unge planter vil bli etablert i ca en måned, og de vokser fort når etablert. Gurneys frø og barnehage anbefaler at Apache bjørnebær ikke skal være plantet i områder hvor tomater, poteter, aubergine eller paprika har vokst de siste årene.

•Fertilizing: Apache bjørnebær er ikke tung matere og ikke krever mye befruktning. For mye gjødsel, faktisk kan brenne skuddene eller drepe dem, fordi røttene av bjørnebær er grunt og vokse nær overflaten.

•Watering: bjørnebær trenger tilstrekkelig vanning, spesielt i det første året. Unngå å få blackberry blader våt, og holde jorda fuktig i løpet av tørt vær. Bjørnebær krever lite eller ingen vanning i løpet av vinteren og våren, og mulching rundt canes med plastfolie eller organiske kompost vil bidra til å spare vann i varmt vær.

•Weeding: mulch din bær å kontrollere ugress rundt canes. Forskning ved University of Florida viser plast mulching å være den mest effektive, med en furu bark mulch bemerket som nest mest effektive.

Tips og advarsler

  • Bruk gressmalingsklaffen: Blackberry røtter er svært grunt, og det er lett å skade planter med energisk Luke eller dyrking.
  • Gjødsel: Hvis du gjødsle din bjørnebær, gjøre det på våren eller tidlig sommer, bruker 1/4 lb av 10-10-10 N-P-K gjødsel sprinkled i en ring av 18 inches rundt foten av hver plante.
  • Ikke få dypt rundt foten av blackberry canes. Røttene er grunt, og er lett bli skadet.
  • Ikke bruk sprinklere eller annen måte få blackberry etterlater våt; Dette fraråder plante helse og oppfordrer sykdom problemer. Drypp vanning på overflaten er best for vanning.