Hvordan å vokse ananas Tomatillos

March 28

Tomatillos er medlemmer av søtvier familien, og bærer en gulaktig-grønn, myk og klissete frukt i tynne, papery skall. Ananas tomatillo er en plante som produserer en â¾-tommen frukt som har en søt, fruktig smak analog med ananas. Det er en kort, spre plante med en høy avkastning. Tomatillo planter er innfødt til Mexico, der fruktene er brukt i tradisjonell meksikansk matlaging, inkludert stuinger, føflekker og salsas.

Instruksjoner

•Start ananas tomatillo frø innendørs, seks uker før det er tid for utendørs planting, som er en uke eller to etter gjennomsnittet dato av siste våren fryse for ditt område. Fylle cellen leiligheter med en frø-Start blanding består av vermikulitt og torv. Angi cellen leiligheter i en solid skuff. Vann for å fukte potting blanding før såing frøene. Plant en tomatillo frø i hver celle til en dybde av fire ganger sin bredde. Dekk med et tynt lag med potting blanding. Sett celle leiligheter i et område uten kulde utkast og overskuddsvarme. Holde potting mix fuktig.

•Velg en plassering for din ananas tomatillos som mottar fullt sollys. Tomatillos vokse godt i de fleste typer jord, så lenge de har god drenering. Bruk en Universal hage gjødsel som 10-10-10 til området. Bruk 1 til 2 pounds per 100 kvadrat fot av hage. Spre gjødsel jevnt over området og til det inn på topp 4 til 6 inches jord før planting.

•Etter at faren for frost har passert, hardner off seks - uke gamle ananas tomatillo seedlings utendørs for et par dager. Plasser dem i en skyggefull, beskyttet plassering og gradvis utsette dem for solen. Hold seedlings beskyttet mot frost.

•Transplant tomatillos i bakken. Grave et hull dybden av frø cellen og angi frøplante i hullet. Fylle hullet og tamp jorda lett. Space plantene 3 fot med rader 3 til 6 fot fra hverandre.

•Kontroller at ananas tomatillos får 1 til 1 1/2 tommers vann per uke, enten fra regn eller vann. Vanne plantene en eller to ganger i uka tidlig i sesongen. Vann daglig under varmt, tørt vær. Gi vanlig vann gjennom hele vekstsesongen.

•Harvest ananas tomatillos 75 dager etter transplantasjonen dem i bakken. De kan høstes når frukt fyller calyx og skall serieopptak. Lagre tomatillos i deres skall på et kjølig, tørt sted i to uker. Husk, vask og fryse lagre fruktene i opptil tre måneder.