Hvordan å transplantere treet

September 20

Barnehager stadig transplantasjon, eller flytte, eviggrønne busker fra et barnehage til beholdere for kjøp som bare rot, balled og burlapped eller potteplanter. Barnehager bruke teknikker som holder så mye av rot strukturen intakt som mulig, minimere transplantasjon sjokk. Hjemmet gartneren har ikke tilgang til spesialisert utstyr, og selv om det er mulig å transplantere eviggrønne busker, planter kan ikke alltid overleve. Den beste tiden å transplantere busker er tidlig på våren - så snart jorda er myk - og tidlig høst - når været er avkjølt, men minst en måned før første tunge frost.

Instruksjoner

•Velg bare sunn eviggrønne busker å transplantere. Mindre busker transplantasjon mer vellykket enn store gjøre, og yngre, mer vellykket enn eldre. De som er overgrodd eller som har syke lemmer eller gulnet blader er vanligvis ikke verdt transplanting. Hvis anlegget har sentimental eller historiske verdi, start med en ny prøve eller ta en klippe.

•Root sviske busk minst én sesong på forhånd for å redusere transplantasjon sjokk. Måle bagasjerommet noen inches fra bakken til å angi diameter. For hver 1/2 tommers av trestamme diameter, mål 12 inches fra busk. Synke en skarp spade i jord i en sirkel på etablerte avstand hele veien rundt treet. For eksempel rot sviske en ung busk med en trunk måling 1 tomme i diameter, lage en sirkel i jord med spade 24 tommer fra basen på busk. Root beskjæring bryter røttene og oppmuntrer dem til å vokse i en kompakt form. Flere av røttene beholdes anlegget når det er gravd opp, redusere sjokk.

•Et jord to til tre dager før transplanting en busk så røttene er fuktig. Tillat ikke røttene tørke når som helst under transplanting prosessen.

•Contact lokale bedrifter merke verktøy linjer før grave noen hull dypere enn 12 inches. Gravingen i en sirkel rundt evergreen busk, 3 til 4 fot fra stammen. For store busker, grave minst 15-24 inches i jorden å komme under røttene. Mindre busker krever mindre grave. Sakte jobbe spade under røttene, klippe dem gratis med beskjæringssakser etter behov.

•Løft opp busk på et stykke fuktet burlap, innpakning røttene opp sikkert hvis du planlegger å transportere den. Lagre det i en skyggelagt, beskyttet område og vann igjen hvis det er nødvendig å holde røttene fuktig. Transplantasjon det så snart som mulig.

•Dig et hull for evergreen busk som er minst to til tre ganger bredden på roten ballen. Vann hullet grundig og la den renne. Angi busk i hullet slik at det sitter på samme nivå i jord som den tidligere vokste. Fylle hull halvveis med jord og vann igjen. Fylle hullet, tamping den ned forsiktig med foten å fjerne eventuelle luftlommer.

•Et for de neste ukene å holde jorda jevnt fuktig. Når evergreen busk har etablert nye røtter og produserer nye vekst, må den mindre hyppige vanning.

Tips og advarsler

  • Bruk arbeidshansker og beskyttelsesklær når transplantasjonen eviggrønne busker.