Hvordan å transplantere Pyrethrum

October 28

Pyrethrum krysantemum er en gunstig blomster for hagen din fordi de inneholder en kraftig sammensatt kalt pyrethrin, som dreper og frastøter skadedyr. Blomstene er usannsynlig å bukke til betydelige skadedyr skade og er lett å vokse. Når transplantert, trenger blomstene bare masse sol og godt drenering jord å trives. To arter av mødre inneholder pyrethrin: dalmation mødre (Chrysanthemum cinerariaefolium) og persisk mødre (Chrysanthemum coccineum). Pyrethrin, men ikke den eneste fordelen av disse anleggene; de tilbyr attraktive blomstrer også. Persisk mødre kommer i fargene hvit, rød og rosa, mens dalmation krysantemum produsere hvit, daisy-lignende blomster.

Instruksjoner

•Velg en plante seng i et solrikt sted som er fri for tunge skyggen. Forberede en jord seng av tørr, grus jord. En skrånet beliggenheten er ideell. Unngå humus-rik eller loamy jord, samt skyggefulle områder, hvis du prøver å øke pyrethrin konsentrasjoner i blomster.

•Dig hull størrelsen på anlegget rot ballen og sted anlegget i hullet slik at toppen av rot ballen er på nivå med jord. Space plantene 12 til 20 inches hverandre i rader på samme avstand i flere transplantasjoner. Ikke alle krysantemum vil overleve traumer av transplanting; 15 til 30 prosent kan dø, ifølge McGill Universitys økologisk jordbruk prosjekter.

•Dig rundt blomster rotsystem hvis fjerner dem fra en seng. Fjern forsiktig for å unngå skade rotsystem. Det er ofte enklest å vente til planter er nesten rot bundet, men ikke innsnevret, før transplanting fra potter. Forsiktig fjerne planter fra deres Potter og klem rot ballen mellom fingrene å oppmuntre røttene å ekspandere, hvis Potter er rot-bundet. Frøplanter bør være rundt tre måneder gammel før transplanting.

•Provide vanlig vann for å holde jorda jevnt fuktig.

•Pinch planter ved å fjerne den øverste veksten av stammen når de når 6 til 8 inches høy. Dette vil oppmuntre ekstra forgrening og flere blomster. Etter det første blomst, nedsette stammer for å fremme en andre blomst.

•Weed regelmessig for å hindre konkurranse fra andre planter. Krysantemum er følsomme for invasjon fra ugress.

•Divide planter våren hvis de bli overfylt. Separate klumper av planter med en skarp kniv eller spade og plante i et nytt sted med nok avstand.

Tips og advarsler

  • Gi fosfor-tunge gjødsel for å øke blomst produksjonen.
  • Tørr blomster opp ned til prosessen for pyrethrum, den potente insektmiddel. Sett knust blomster i lukket beholder i fryseren for langtidslagring.