Hvordan å transplantere Primulas

March 28

Hvordan å transplantere Primulas

De fleste primulas (Primula spp.), ofte kalt primroses - blomster på våren eller tidlig på sommeren gir blå, oransje, rød, lilla eller gule blomster. Primroses vokse som stauder i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 7 til 9, men du kan også nyte dem som ettårige i noen klima. Delvis skyggefulle steder med rike, fuktig jord føre den sunneste planter og de fleste blomstene. Transplantere frøplanter eller barnehager planter utendørs tidlig på våren etter faren for frost er forbi.

Instruksjoner

•Till et 2-tommers lag av kompost i toppen 6 inches jord i hage seng med en makt tiller eller slår den med en spade. Vann området grundig etter endring i soil så det er fuktig til en 6 - til 8-tommers dybde.

•Squeeze sidene av på primrose potten forsiktig for å løsne jord og røtter i. Slå potten på sin side, og skyv rot ballen ut på hånden. Håndtere primrose av bladene øverste eller roten ballen for å unngå å skade stilkene.

•Dig plante hullet med en sparkel slik at det er dobbelt så bredt men samme dybde som roten ballen. Angi primrose i hullet med kronen av anlegget - som er hvor stammer komme fra røttene - selv med overflaten. Fylle hullet med jord.

•Space flere primroses 6 til 8 inches hverandre i alle retninger. Plantene vil spre for å fylle i tomrommet i løpet av vekstsesongen.

•Et nylig transplantert primroses til de øverste 6 inches jord føles fuktig, gir ca 1 tommers vann. Fordelt på 2 inches av mulch sengen å undertrykke ugress og beholde fuktigheten i jorda. Primroses krever omtrent 1 tommers vann ukentlig.

Tips og advarsler

  • Grave opp eksisterende planter etter de er ferdige blomstrende, å ta vare ikke å skade røttene, hvis du ønsker å transplantere dem til en annen hage seng.
  • Primroses kan noen ganger forårsake hudirritasjon. Bruk hansker når håndtering og transplanting planter.