Hvordan å transplantere Moss i et Terrarium

June 27

Hvordan å transplantere Moss i et Terrarium

Moss er et godt anlegg for et terrarium fordi det vokser langsomt, trenger ikke full sol og nyter fuktighet. Terrariums trenger sjelden vedlikehold fordi de oppretter sin egen vann gjennom anleggene puste prosesser. Planter pust og opprette fuktighet, som kondenserer på beholderen glass sidene og toppen og faller tilbake til jorden. Terrariums var vanlig i viktoriansk times og er fortsatt sett i boliger og kontorer i dag for de som ønsker litt grønt med liten vedlikeholdet.

Instruksjoner

•Harvest moss fra lokale landskapet eller kjøpe spesialitet moss fra barnehager. Moss vokser i skyggefulle områder, mellom steiner, trær og på bakken. Grave under mosen med en liten spade og press forsiktig med ca 1 tomme jord knyttet til røttene.

•Velg en glassbeholder med en bred munn for mosen. Moss er ikke egnet for en beholder med en liten åpning fordi det skal trykkes i jorden med hendene. Kontroller at munnen passer hånden.

•Plasser nok ren grus i beholderens bottom bare dekke. Dette sikrer godt vann drenering så mosen ikke råtner.

•Kombiner 1 kopp potting jord med 1/4 kopp buttermilk. Bland dem godt og spre den over toppen av grus. Buttermilk reiser jord surhetsgrad, som gjør mose å vokse godt. Gjøre en annen gruppe, spre den over toppen og fortsette til en 3-tommers lag er oppnådd.

•Sett mose, jord-side ned, på potting blanding og trykke ned med hånden. Fjerne eventuelle luftlommer mellom jord og mosen.

•Mist mosen med vann i en sprayflaske og sted lokket eller stykke flatt glass over beholderen åpning.

Tips og advarsler

  • Moss liker vokser i en vinkel. Installere deler av skifer i en liten vinkel, hviler på siden av glasset. Dekker skifer med jord blanding og mose legger interesse terrarium. La terrarium avdekket for et par uker og tåke det daglig. Dette acclimates mosen til sitt nye hjem før det må begynne leverer sin egen vann. Inkludert steiner legger tre eller små keramiske statuer som pagoder, broer og andre figurer, legge interesse.
  • Holde terrarium direkte sollys, som glass forsterker stråler og brenner mosen. Hvis mosen blir brune, det er enten ikke nok fuktighet som produseres eller det er for mye sol. Hvis ingen vann samler på glasset, Fjern lokket og vann terrarium med en misting spray. Flytte terrarium til et område med mindre sol. Hvis for mye vann samler gjør det vanskelig å se inne i terrarium, Fjern lokket til det fordamper og så ombytte lokket.