Hvordan å transplantere et Showboat

August 23

L.A. liljer, som Showboat sorten, er prangende hybrider, hardfør sone 5. De er ikke oppkalt etter Los Angeles; i dette tilfellet står kjent forkortelsen for de to typene lily de ble avlet fra: longiflorum og asiatisk. L.A. liljer har noe av trompet figuren av longiflorum, men med en mer oppreist holdning og varmere farger, som Asiatics. Transplantere disse skjønnhetene til et sted med full sol del skyggen og god plass for planter som vil vokse til å bli minst 12 inches bredt og flere fot høy.

Instruksjoner

• Vent til vår eller høst; ikke transplantasjon liljer under kaldeste været eller under deres blomstrende sommersesongen.

•Løsne jorden rundt liljene med en hage gaffel; en liten, håndholdt verktøy er bedre enn en lange håndtak gaffel, fordi du må være forsiktig med å pierce lily pærene. Sett inn gaffelen rundt ytre omkretsen av en klynge av liljer og jobbe den forsiktig frem og tilbake.

•Fjern lily bulb(s) du vil transplantasjon. Du skal kunne gjøre dette for hånd hvis jorda er tilstrekkelig løs. Bruk hagehansker for å beskytte din hud og negler. Hvis jorden er fortsatt kompakt, prøve igjen å løsne det med hage gaffel. Hvis du er å dele en stor og tett pakket klynge av liljer, fjerne pærene med gaffelen. Sette den under pærene ved sikte det i jorden i en vinkel, rocking det forsiktig å løfte pærene gratis.

•Trekk hverandre pærene hånd; utvikle pærer bør skille lett. Hairlike røttene har også små "bulblets," synlig som hevelser i roten. Du kan også skille disse bulblets for nyplanting.

•Velg det nye planting området i et godt drenert sted; liljer vil ikke trives i jord som pytter med vann. Bruker en spade, grave hullet åtte inches dyp for eldre pærene eller tre til fem inches dyp for bulblets. Grave hullet stor nok å plante minst tre til fem liljer, med åtte til 12 inches mellom dem.

•Arbeid en håndfull kompost i bunnen av den planting hole(s) med hage gaffel. Plante blomsterløk og bulblets, med hairlike røtter nederst. Erstatte jord fra hull, blander i en ekstra håndfull kompost som du fyller. Klapp jord fast for hånd.

•Et planting området grundig.