Hvordan å transplantere et Peace Lily fra jord til vann

October 29

Hvordan å transplantere et Peace Lily fra jord til vann

Spathiphyllum blomster, eller "fred lilies," trives i potter av næringsrik jord i lav-interiør belysning fordi de opprinnelig vokste på gulvet av regnskog. De også overleve i sterkt lys uten direkte sol. Planter kan være vannet som en gang i uken. De er vakre å se på og vil rense luften. Fred lilies plasseres noen ganger i vannet for å holde selskap med tropiske beta fisk eller på egen hånd, men vil ikke ha som lenge et liv.

Instruksjoner

•Bruk vann som har sittet ved romtemperatur i minst 24 timer så klor har hatt tid til å fordampe. Kjemikalier i vann rett fra springen kan skade blomsten.

•Fjern peace lily forsiktig fra jord av potten med alle sine røtter og nøye skyll av røttene.

•Plasser lily nøye i sin nye akvariet eller andre beholder med vann. Noen mennesker liker å vokse liljer i et akvarium med beta fisk.

•Fjern nye blomstrende stammer som har blomster og bli grønn, når du først får anlegget. Fremtidige blomster vil blomstre bedre hvis anlegget har blitt beskåret. Røttene til peace lily vil trolig forkorte som den tilpasser seg vannforhold. Planter dyrket i vann er vanligvis topptungt fordi de ikke trenger lang tunge røttene å finne næringsstoffer.

•Repot eller endre vannet Vær hvis tips av anlegget begynner å bli brun, men forsiktig med å utsette røttene til luft for lenge. Planter som har tilpasset vannforhold er følsomme for miljøendringer. La en ny beholder med vann sitte ute for å la klor fordampe før du endrer anlegget vannet.

•Gå peace lily til en større pott hvis anlegget ikke blomstrende eller vises trangt i den gjeldende beholderen.

Tips og advarsler

  • Det anbefales at fred lilies ikke trives i vann. Repot peace lily i jord hvis anlegget begynner å vansmekte og henge ned. Repotting vil la planten har en lengre levetid. Fred lilies vokse bedre innendørs, men kan også dyrkes utenfor. Mange av samme taktikk gjelder. Plante lily i en flowerbed med god jord og vann det en gang i uken. Hold ut på vanne hvis det regner.