Hvordan å transplantere borekaks fra en Rose of Sharon

February 17

Hvordan å transplantere borekaks fra en Rose of Sharon

Rose of Sharon, kjent botanisk som Hibiscus syriacus, er en blomstrende løvbusk som det er ikke egentlig en rose, men som blomster ligner en krysning mellom en rose, en hibiskus og en hollyhock. Det er hardføre til USDA sone 5 når etablert, men er også ofte dyrket som en innendørs anlegg, holdt liten av rammen av beholderen. Ifølge North Carolina State University, kan både Gran og løvtre borekaks fra Rose of Sharon være forankret med hell overføres anlegget.

Instruksjoner

•Harvest din borekaks i morgentimene når anlegget vev er godt hydrert. Ta løvtre borekaks i vinteren eller tidlig på våren når anlegget er sovende. Høste Gran borekaks fra anlegget grenen tips våren før ny knopper vises. Holde borekaks fuktig og høste dem så nær tidspunktet for planting som mulig.

•Skjære en relativt likefram lang vev fra anlegget som er rundt 4 til 6 inches. Bruk ren beskjæringssakser eller en hage kniv til å gjøre kutt og bruke hansker for å beskytte huden mot anlegget melkeaktig latex, som noen mennesker er følsomme for det. Fjerne bladene fra den nedre halvdelen av skjæring.

•Prepare en plast barnehage gryte med avrenningshull, fylt med friske sterilt, godt drenert potting blanding med grov sand og torv mose. Gjøre jord svært fuktig med vann, slik at overskytende renne bort. Stikk et hull i potting mix med blyant eller tre dowel litt større i diameter enn skjæring.

•DIP nederst på enden av klippe i litt vann og så i en liten haug av rooting hormon tappet ut på en ren overflate. Dekke bunnen 2 inches av stammen og trykk av overskytende lett. Holde roten enden av klippe i forberedt hullet i jord 3 til 4 inches ned. Firmaet jorden rundt kutte å sikre det jord oppreist. Plass flere borekaks flere inches hverandre så solen kan nå alle gjenværende bladene.

•Et i borekaks lett. Sett inn to eller flere tre pluggene i jord langs kanten av potten som en ramme. Sett en gjennomsiktig plastpose eller stykke plastfolie over pluggene og brette opp potten, forlate drenering hullene ublokkerte.

•Plasser potten i et varmt sted med temperaturer over 50 grader og lyse, indirekte lys. Sjekk er beplantning jord regelmessig for å sikre at det fuktig hele tiden, legger vann etter behov.

•Løsne dekker når ny vekst vises av klipping, sakte acclimating anlegget til temperaturer før du fjerner plast helt. Holde forankret kutte i potten for et år eller mer før planting i en større beholder eller en permanent bakken plassering.