Hvordan å transplantere Blackberry skyter

October 21

For mange gartnere er bjørnebær en ønskelig tillegg til hagen både for deres spiselig frukt og sitt potensial som en sikring plante. Imidlertid bjørnebær er noen ganger vanskelig å kontrollere på grunn av brukervennlighet som de reprodusere og mange gartnere slår til transplanting skyter eller suckers å mer attraktive områder av deres eiendom. Transplanting skudd fra rundt blackberry brambles tar litt tid og innsats siden de er veldig praktisk og raskt vil regenerere, men det er best gjøres på forsommeren etter nylig dukket opp skuddene forankret.

Instruksjoner

•Prepare en plante nettsted for blackberry skyter før grave dem for transplantasjon. Velg en solrik eller delvis fargede spot med moderat drenering og mildt sur jord med en pH mellom 5.5 og 6.5. Grave planting hull måling 1 fot dyp og 1 fot i diameter med en spiss spade.

•Velg en egnet shoot for transplanting fra rundt foten av en moden 3 - 5-årige blackberry bramble. Velg en som er mer enn 14 inches i høyde med grønnaktig bark, løvverk og diameter sammenlignes med en blyant.

•Locate halvveis mellom blackberry skyte og overordnet plante. Sett inn spisse spade 10 inches dypt ned i jorda på halvveis. Arbeide blad av spade rundt skyte så det er en del av jord og røtter med en 6-tommers radius festet på foten.

•Løft opp blackberry skyte fra hullet. Sette den ned og fjerne omtrent en tredjedel av jorda fra rundt røttene. Kjøre vann over røttene bruker en hageslange til hydrat dem.

•Hold blackberry skyte innenfor forberedt hullet så foten av stammen er 1/4 til 1/2 tommers under overflaten av omkringliggende jord. Etterfylle rundt røttene med jord. Regelmessig tamp jorda med å presse ut noen innestengte luften.

•Et blackberry skyte til en dybde på 6 tommer. Vann igjen jord tørker ut på 2 til 3 inches dyp. Opphøre vanning på sensommeren tillate skyte å gå sovende for vinteren.

•Spread et lag 1-inch-thick eik blad eller barnål mulch rundt foten av transplantert blackberry skyte en til to uker før den første frosten.