Hvordan å støtte klatring roser

July 12

Hvordan å støtte klatring roser

Rikelig klatring roser som klatre opp vegger og ristes over gjerder og hage buer legge til en frodig, gammeldags atmosfære i hagen og kan bidra til følelsen av hagen blir en rom: der det ikke var noe annet enn luft, en rose-dekket bue eller frittstående espalier legger arkitektur. På de britiske øyer, folk er glad i trening klatring roser over Vinduer og dører, en sjarmerende, innbydende utseende som du kan prøve, også, så lenge du velger arter som vil tåle den varme solen.

Instruksjoner

•Prune brukte blomst oppsikt, men la canes intakt på planter som er mindre enn tre år gammel. Universitetet i California samarbeidende forlengelse sier at unge klatring roser bør beskjæres så lite som mulig, og helst ikke i det hele tatt.

•Train canes av en klatring rose på en hage arch eller gjerde av lufte dem ut, én etter én. På samme måte, kan du også trene roser på en veggmontert espalier eller frittstående espalier som er fast forankret i bakken. Bruk hage skinnhansker å håndtere canes, som er vanskelige. Canes bør ikke krysser hverandre.

•Tie hver cane støtte systemet med myk slips. Hage hyssing er økonomisk og fungerer bra, og hvis du bruker grønn hage hyssing det vil forsvinne blant bladene. Stykker strømpebukse eller bånd av stoff også fungerer godt, men kan vise.

•Installer trellises til taket, nær kanten, hvis du er trening roser over et vindu eller døråpning, når canes er høy nok.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruker en veggmontert espalier, Velg ett som gjør at luften kan sirkulere bak. For eksempel noen nye trellises er bøyd, men du kan også montere en tradisjonell flat espalier til en avstand som du skru på veggen før montering espalier.
  • Mugg, blackspot eller spider mites kan bli et problem hvis du ikke tillater plass for luftsirkulasjon bak en veggmontert espalier, ifølge horticulturist William C. Welch, Ph.D, Texas A & M University.