Hvordan å stoppe erosjon rundt kulverter

January 21

Hvordan å stoppe erosjon rundt kulverter

En kulvert er et rør i bakken til å bære vann under en vei eller oppkjørselen. Hvis veien er en drenering grøft sammen med den, en kulvert vil være behov for hver oppkjørselen som krysser grøften. Større kulvert rør kan gå under veien selv eller kan brukes til å avlede vann rundt parkeringsplasser. Grunnet nærheten av bevegelige vann er områdene rundt kulverter utsatt for erosjon, særlig hvis kulvert røret ikke er riktig installert eller er for liten. Kontroller at røret holdes fri for hindringer og være oppmerksom på måter å redusere erosjon.

Instruksjoner

Når du installerer en kulvert

•Velg en kulvert rør som har en stor nok diameter å imøtekomme vannet.

•Skjære røret lenger enn oppkjørselen eller veien det vil span, så ender stikke ut utenfor banken.

•Excavate dypt nok, så bunnen av røret er på nivå med bunnen av drenering grøft. Plasser røret, slik oppstrøms slutten er høyere enn nedstrøms slutten.

•Backfill, så det er minst 12 inches av skitt og fyll over rør eller skitt som er like dyp som halvdel pipe diameter, som er større målingen. Pack skitt fast rundt røret.

Trinnene tatt med eksisterende kulverter

•Plasser et lag av store steiner mot jorden rundt begge ender av kulvert røret å holde jord blir utsatt.

•Plant vegetasjonen langs bredden. Røttene av vegetasjonen hjelper holde jorda på plass. Dette trinnet og ettall over er relativt rimelige skritt. Hvis du har problemer med vedvarende erosjon, ta dyrere trinnene nedenfor.

•Plasser et lag av geotekstil materiale på jord langs bredden i området utsatt for erosjon. Plass rip-rap på geotekstil materialet. RIP-rap er et menneskeskapt produkt bestående av biologisk nedbrytbart poser av sement base som mold til formen på bakken under dem og vil etterhvert bli solid. Plass rip-rap i lag, forriglet som murstein å danne en solid støttemur.