Hvordan å Stake italienske grønne bønner

December 2

Italienske grønne bønner finnes i mange varianter, inkludert Romano, Roma II og Gina, blant andre. De fleste italienske varianter av grønne bønner er flatt i stedet for rørformet som andre bønne varianter. Siden italienske grønne bønner vokser på en vintreet eller høye bush, er det viktig å stake dem å støtte anlegget høyde. Riktig staking sikrer at flere planter ikke floke sammen og hindrer bønner i å ligge på bakken, som kan føre til råte.

Instruksjoner

•Plasser en 6-fots lange tre stang i bakken cirka 1 fot fra den italienske grønne vært anlegget. Lene toppen av stangen mot anlegget før det er direkte over det.

•Hit toppen av stangen med en hammer til det er ca 6 inches i bakken, og støtter seg. Pole bør være i en vinkel når riktig satt inn.

•Sett to mer trestokker på samme måte, plassere dem i samme avstand rundt italienske grønne bønne anlegget. Når riktig installert, bør alle tre polakker lener mot anlegget og møte over det som en teepee.

•Skjære av en 2-fot lange stykke av hyssing. Samle tre polet topper sammen med hendene slik at de overlapper. Vikle hyssing rundt toppen av alle polakker to ganger, og deretter knytte hyssing ender i en fast knute å sikre den. Klipp av eventuelle overskytende hyssing med saks.

•Wrap italienske grønne bønne vintreet forsiktig rundt ett eller flere av polakkene hvis anlegget er høy nok. Hvis anlegget er fortsatt lite, vil det naturlig bryte seg rundt polakkene når det vokser høyere.

Tips og advarsler

  • Det er viktig å bruke bare trestokker, ikke metall eller plast. Treet er porøs, som gjør at de små, krøllete tentakler av bønne anlegget å forstå på den.