Hvordan å spire vill Lin

October 18

Attraktive blå blomster og næringsrike frø av den ville flax planten (linum marginale) gjør det verdt å vokse i ditt eget hjem landskap. Det finnes selvsagt vokser gjennom skog og skogsområder og sumper og lavtliggende fuktige områder. Anlegget, ofte referert til som innfødt eller vill Lin, vokser 1 til 2 fot høy og produserer slanke stengler som vokser rett oppover. Disse stammer produsere blomster året som modne i frø pakker. Du kan spise frøene rett fra anlegget, som innfødte amerikanere en gang gjorde. Indianere brukte også stammer for fiber og lage klær.

Instruksjoner

•Fjern modne frø fra papery kapselen av frøet hoder av den flax planten. I oktober og November, frøene er vanligvis modne og slå en brun, gull og brun farge. Bryte papery kapsel eller gni det mot en wire-skjermen for å fjerne frøene, som vanligvis nummer sju til 10 i hver kapsel. Frø være levedyktig i flere år.

•Soak frø for et par dager å lekke noen spiring hemmere som kan langsom spiring. Våt flax frø produsere en geléaktige pels som hjelper dem pinne jord, så fukte er gunstig før planting.

•Prepare en frø-Start blanding i potter eller en frøplante skuff. Plasser frø i en dybde av 1/8-tommers eller mer i jord og gir moderat vann for å holde jorda jevnt fuktig. Det er best å så frø høsten.

•Transplant planter til individuelle Potter når de når noen inches høy. Hvis du bor i et kaldt sted, holde dem i en grønne huset eller vokse innendørs til risiko for frost er forbi.

•Plasser utendørs i vår eller når frost risikoen er forbi. En full sun eller delvis skygge plassering og sandy eller sandy leirjord jord er ideelt. Gir ikke vann når anlegget er godt etablert, unntatt i lange perioder med tørke.

Tips og advarsler

  • Dette anlegget er tolerante av frost og snø. I disse forholdene, kan det gå sovende til forhold er egnet for gjenvekst. Det er også tolerante av brann og vil regrow fra sine røtter ved forbrenning.
  • Wild Lin er selv-såing, så kan du tillate det å reprodusere seg selv. Plante under trær, i rock hager eller i små hager.
  • Overføres fra stammen borekaks, ta skudd våren og plassere i individuelle potter i lys. Plante i full sol om sommeren.