Hvordan å sette en dør i en betongkloss vegg

June 15

Betongblokker brukes ofte til å bygge kjelleren og foundation veggene i hjemmet, men de kan også brukes andre steder. Disse blokkene er lett å installere, men kan være vanskelig å endre eller fjerne. For å installere en dør i en betongkloss vegg, må du først opprette en åpning for døren. Oppgaven med å installere i døren selv er er relativt enkle, mens du oppretter en åpning i veggen ofte litt mer utfordrende.

Instruksjoner

Opprette åpningen

•Mark åpning størrelsen for døren på begge sider av veggen. Åpningen skal to inches større enn dørkarmen, og om en tomme høyere i høyden. Legge til et annet sett med merker øverst i rammen til å representere en stål dørbjelken som vil støtte lasten over døren. Dørbjelken skal midtstilles over døren, og bør være 6 inches høy. Det bør også utvide 6 inches forbi dørkarmen på hver side.

•Score linjene for din åpning med en sirkulær så. Du trenger en mur sagblad til disse kutt. Gjenta denne prosessen på den andre siden av veggen, scoret ca 2 inches gjennom konkrete på hver side.

•Bruk en slegge å bryte gjennom konkrete innenfor scribed linjene. Når du kommer nær åpningen, kan du ønsker å bytte til en mur meisel og hammer for å hindre utilsiktet skade til de omkringliggende veggene.

•Sett-skjemaet blokkene etter behov. Hvis du har klippet inn i hul del av noen blokker, kile et stykke 2 x 4 trelast i slutten av hver hulrom og fyller blokken med mørtel. Dette vil opprette glatt, solid kanter som vil være nyttig når du installerer døren.

•Installer stål dørbjelken over døren. Kile bjelken i åpningen, og deretter pakke hull med mur mørtel. Strålen vil fordele vekten av veggens belastning på begge sider av portåpningen.

Installere døren

•Velg rammen. Hul metall rammer brukes vanligvis i murvegger. Rammen skal være dimensjonert for å butt mot blokken på hver side, og bør ha en jamb dybde til tykkelsen på veggen. Kjøpe en ramme designet for installasjon i eksisterende murvegger. Rammen har "gropene" slo i jambs å imøtekomme mur ankere.

•Measure høyden av gropene på enten jamb. Overføre disse målingene til midten av veggen på hver side av åpningen. Pre bore hull på disse stedene å imøtekomme ankere i rammer.

•Midtstill rammen i åpning og sett inn utvidelsen bolter din eksisterende vegg ankre (EWA anker) inn i gropene på rammen. Hammer ankere inn i dimpled deler av rammen til leder av ankeret er flush med rammen. Disse ankrene er utformet for å utvide til mur etter at de er installert for å holde rammen på plass.

•Fasten hengslene til døren, deretter installere døren i åpningen. Stramme eller shim hengslene behov å lodde døren. Når døren er riktig installert og jevnet, skal det være lik avstand mellom dør og jamb langs hele åpningen.

•Velg en lockset eller håndtere og installere den i henhold til produsentens instruksjoner. Legge til trim eller foringsrør rundt døren som ønsket eller caulk mellom rammen og betong blokken å fullføre prosjektet.

Tips og advarsler

  • Mange byer og fylke krever byggetillatelser for prosjekter som disse. Kontakt din lokale arbeidstillatelse office (se ressurser) å avgjøre om du trenger en tillatelse. Du kan også være nødvendig å konsultere en bygningsingeniør før du skjærer i en betongvegg.