Hvordan å reparere Mortise låser på metallramme dører

September 28

Hvordan å reparere Mortise låser på metallramme dører

En låskasse er en maskinvareenhet som brukes til å sikre en dør. Mens sylindrisk låser installeres gjennom et lite hull boret på døren, er mortise låser plassert i en lomme skåret i døren. De blir en del av døren, å gjøre åpningen mye sikrere. Mens det er ganske lett å justere mortise låser i tre rammer, kan det være litt vanskelig hvis rammen er laget av metall. Dette er fordi montører vil kreve mer avanserte verktøyene for å fullføre denne oppgaven.

Instruksjoner

Justere låsen

•Åpne døren og aktivere knott eller spaken. Hvis låsen er trekke normalt når døren er åpen, er noen problemer sannsynlig på grunn av skjevheter med lås streiken. Du løser dette problemet, må du re-align låsen slik at den oppfyller streiken.

•Stram skruene i alle tre hengsler. Over tid trekke vekten av en dør hengslene løs fra rammen litt. Bruk din skrutrekker til å Skru fast alle skruene som du ser i hver hengslene. Dette vil ofte trekke døren tilbake til justering nok for låsen å møte streik.

•Kontroller streik platen. Hvis det er for nær låsen når døren er lukket, kan du prøve å stramme til skruene som holder den på plass. Hvis det er fortsatt for nær, fjerne platen og bruk en jeksel for å slipe rammen litt bak streik platen. Når platen er installert, vil det være lenger fra låskasse, slik at låsen skal passe.

•Rengjør hullet i streik platen. Hvis skitt eller rusk er samlet i dette hullet, kan det ikke være nok plass til låsen. Spray komprimert luft inn i hullet, eller bruk en spiss gjenstand å løsne og fjern rusk.

•Widen hullet i streik platen. Bruk en metall Arkiv for å utvide dette hullet litt slik at bolten passer. Dette er den beste løsningen når bolten er for stor for hullet, eller i tilfeller der bolten rubbing langs den ene siden av hullet.

Andre reparasjoner

•Grease låsen bolt med silikon spray eller voks. Dette vil tillate låsen å trekke mer lett og kan eliminere enkle problemer med stikker.

•Fjern maling eller skitt fra låsen plate. Åpne døren og undersøke kanten der låsen stikker fra døren. Låsen og omkringliggende metallplaten er ofte malt over, som kan forårsake låsen å feste. Bruke en sparkel for å skrape bort maling som kan blokkere driften av låsen.

•Ta låsen utenfor døren og rense den. Fjern skruene som holder klinke plater på kanten av døren. Fra innsiden av hjemmet, kan du fjerne skruer sylinderen på plass. Ta sylinderen ut gjennom fronten av døren og fjerne låsen seg gjennom kanten av døren. Spray komprimert luft til låsen til å blåse ut støv. Tørk av lås og sylinder rent med en husholdning renere å fjerne smuss og fett. Tørr låsen og installere for å teste operasjonen.

•Sett-justere sylinderen. Hvis sylinderen ikke er riktig installert, blir det vanskelig eller umulig å bruke. Fjern skruene som holder sylinderen på plass og skyv det gjennom fronten av døren. Sette inn nøkkelen slik at tennene peker rett opp mot taket. Holde nøkkelen i denne posisjonen, sett inn sylinderen og skru den på plass. Fjerne nøkkelen. Sylinderen blir nå i riktig posisjon og bør fungere mer effektivt.