Hvordan å reparere gamle elektrisk lys stikkontakter

May 19

Hvordan å reparere gamle elektrisk lys stikkontakter

Du bør fortsette å bruke en gammel lampe som flimrer, blinker eller vil ikke lenger slå på og av pålitelig. Feil er en viktig årsak til elektriske skader og brann. Selv om ikke alle gamle lampen er et arvestykke verdt å reparere, hvis du fortsatt kampen, kan du vurdere å fikse det selv i stedet for å kaste det bort. Gjennomsnittlig gulvet eller bordet lampen har enkel ledninger, og kontakten selv er billig og utskiftbare.

Instruksjoner

•Trekk lampen. Undersøke pluggen og så mye av ledningen som du kan se tegn på brenning, fraying eller andre skader. Planlegg å erstatte hele ledningen hvis skade.

•Fjern skyggen og pære og satt dem trygt. Løft de to små ferrules som holder skyggen harpe på plass og forsiktig presse harpe fjerne den fra lampe base. Se på kontakten, og bestemme om du vil erstatte den med en vri, trykknapp eller pull-kjeden og om det skal være enkelt eller treveis variasjon.

•Se om en festeskruen som holder toppen av kontakten til basen og fjerne den hvis den finnes. Hold toppen av socket og rist den forsiktig frem og tilbake for å løsne det fra basen. Bruk en liten skrutrekker inn mellom siden av kontakten og å forsiktig lirke det løs, om nødvendig. Dra kontakten ut av basen så langt som ledninger vil tillate. Skli av den isolerende pappomslag.

•Examine to ledninger koblet til kontakten, igjen på jakt etter tegn på brennende eller skade. Merk at ledningen koblet til mørkere eller messing-farget skruen er varm ledningen, og ledningen koblet til lysere eller sølvfargede skruen er nøytrale. Nøytrale wire av en lampe ledningen er også identifisert av ribben, linjer eller lignende merking langs. Skru og fjerne begge ledninger. Hvis ledningene er loddet i stedet for ødelagt, klippe dem med wire avklipt. Kast gamle socket.

•Untie knuten i ledningene. Fjerne kontakten base ved å fjerne festeskruen holder den til lampe base eller skru ut den fra den gjenget stangen som reiser gjennom lampen. Kaste den gamle socket-basen.

•Separat de nye socket fra sin base. Sett lampe ledninger opp gjennom de nye socket base og skru den på gjennomtrukket stangen eller plassere den på basen og stram festeskruen. Kontroller at det er tilstrekkelig å legge kontakten, og deretter knytte knute på ledningene.

•Strip 1/2 tommers isolasjon fra endene av ledningene hvis du klippe dem for å fjerne den gamle kontakten, eller hvis de er skadet. Fjern isolerende ermet fra den nye kontakten. Pakk nøytrale wire rundt sølvfargede skruen og skru. Fest den varm ledningen til messing-farget skruen.

•Slip på den isolerende pappomslag. Nøye ordne ledninger under kontakten og trykk det inn i basen. Stram festeskruen hvis den finnes. Installere skyggen harpe, pære og skygge. Koble lampe i og test for forsvarlig drift.

Tips og advarsler

  • Du må kanskje løsne en knute, utklipp eller andre wire vedlegg nederst på lampen for å få nok slakk i å erstatte kontakten.
  • Gamle tak, inventar og vegg sconces alle har i utgangspunktet de samme kablene som en tabell eller gulv lampe, men ofte har ett stykke socketer som vanligvis skrudd, boltet eller naglet på. Avgjøre hvordan socket er montert, fjerne den og wire en ny kontakt som en lampe. Ikke glem å sjekke ledningene å sørge for at det er lyd før i en ny socket.
  • Arbeid aldri på noen montert lys fixture uten slå strømmen og gjør at det forblir av.