Hvordan å reparere en konkret Spawl

July 25

Betong er en billig byggemateriale som er brukt i mer enn to tusen år. Kupler, søyler, bjelker, plater, fortau og hagen terrasser er laget av betong. Med riktig pleie og bruk, kan betong konstruksjon vare i flere levetid. Men har alle betong konstruksjon ett problem felles. En flassing, smuldrer del av overflaten, kalt spawl eller spall, er en tidlig advarsel tegn på at betong reparasjon er nødvendig. Reparere en konkret spawl gang for å redusere omfanget av og bekostning av arbeidet. Velg reparasjon materialer som passer kravene til installasjonen.

Instruksjoner

•Determine årsaken til spawl. Fuktighet er det vanligste problemet. Andre årsaker inkluderer innvirkning, overbelastning, eksponering for kjemikalier eller for mye vann i opprinnelige betongblanding. Eliminere disse problemene mulig å forlenge levetiden til reparasjon. Teste ny betong ved plassering for å bekrefte at blandingen inneholder den angitte mengden vann.

•Ta skadet betongen. Opprette en omkrets rundt området skadet ved å skjære i betongen i dybden anbefalt av produsenten av reparasjon. Bruk en så spesielt utviklet for skjæring betong, som en Hilti håndholdte gass så. .

•Bruk en 30-lb. jackhammer fjerne bulk betong til anbefalte dybden. Bruk en 15-lb. jackhammer for etterbehandling hjørner og kanter. Ikke kutt eller skade stål forsterkende. Hvis forsterkende materiale er plassert i spawling betong, undergrave det minst 3/4 av en tomme. Hvis forsterkende materialet er rustne, kan du fortsette å fjerne omkringliggende betong før utsatt forsterke stål er i god stand.

•Rengjør synlige flater. Sandblåse eller kraft vask betong og forsterkende stål for å fjerne alle løse materialer, støvpartikler og rust. Vakuum ren.

•Prepare overflaten. Mette gjenværende betong med vann før pouring reparasjon materialet. Kontroller at det ikke er gjenstående stående vann og at overflaten er tørre før bygging. Installere en obligasjon pels bestående av sement og vann like før pouring reparasjon materialer.

•Fyll reparere materiale og finish per produsentens anbefalinger. Vibrere reparasjon betongen mekanisk eller hånd å sikre maksimal kontakt med eksisterende betong og stål forsterkende. Nivå reparasjon materialet for å matche eksisterende betongens grad og skråningen. Avslutt med en sparkel eller kost.

•Cure reparasjon. Bruke en kjemisk herding sammensatte per RIPen eller dekke reparasjon med våt burlap og plast sheeting for å kontrollere fordampning. Kur for minimum syv dager tillate en konkret reparasjon å nå maksimum styrke.

Tips og advarsler

  • Hvis spawling skade har påvirket mer enn en tredjedel av dybden på en betongplate, kan du vurdere å erstatte hele dybden av skive.
  • Hvis den eksisterende betong konstruksjonen som skal repareres kreves noe annet eller span klar avstand, kontakt en lisensiert arkitekt eller bygningsingeniør før du begynner.