Hvordan å rense spraglete Ask

May 2

Spraglete aske er en sakte voksende, deciduous tre, vanligvis dyrket som en busk. Anlegget er opprinnelig fra østlige Nord-Amerika og kan dyrkes i hardførhet soner 3 til 9. Lyse grønne blader med hvite tips gjør for utmerket filler og dens blomster og røde skudd av ny vekst gir en fargeflekk våren. På grunn av sin langsom vekst trenger spraglete aske ikke mye beskjæring; men kan selektiv beskjæring hjelpe anlegget vokse sterk på en raskere hastighet.

Instruksjoner

•Let spraglete aske blomster våren før beskjæring. Det nøyaktige tidspunktet for blomstrende avhenger hardførhet sonen, med blooms kommer så tidlig som mars i hardførhet sone 9 og så sent som mai i sone 3. Knopper danner sesongen før de blomstrer, så beskjæring på andre tider av året fjerner knopper og reduserer antall blomster.

•Trim tilbake blomstrer med beskjæringssakser snarest blomstene har dødd. Dette gjør busk å bruke energi på nye blomster og plantevekst, å hjelpe bremse voksende busk å bygge opp sin størrelse.

•Skjære tilbake noen uønskede vekst med beskjæringssakser når blomstene har dødd men før bladene har fullt kommet. Trim tilbake sidene av bush å oppmuntre oppadgående vekst og klippe toppen å oppmuntre anlegget for å fylle ut.

•Skjære av alle døde grener med beskjæringssakser, så snart du se dem når som helst på året.

Tips og advarsler

  • Etter ca 10 år begynner busk å utvikle seg til et lite tre. På dette punktet kan du fjerne større grener med en pruning så.
  • Trimming bør gjøres varsomt, spraglete aske langsomt vokse og tar tid å regrow hvis du over-trimme den.