Hvordan å rense min Euonymus busk

February 15

Hvordan å rense min Euonymus busk

Slekten Euonymus inneholder mange planter, busker som er løvfellende typer eller Bredbladet evergreens, med blader i stedet for nåler. Euonymus busker har mange hage bruksområder, men de er energisk dyrkere og litt beskjæring er noen ganger i rekkefølge, enten å forbedre et anlegg form, fjerne skadede grener eller for å holde størrelsen under kontroll.

Velge tid

Det er best å beskjære en euonymus busk enten på slutten av vinteren eller tidlig på våren, når det er klar til å sette ut nye vekst. For en løvfellende plante kan denne tidsangivelsen også du se "skjelett" av busken, gjør det enklere å avgjøre hva å fjerne. Noen euonymus busker er våren-bloomers - disse inkluderer den europeiske spindletree (Euonymus europaeus), som vokser i U.S avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 4 til 7. For å nyte sine blomster, forsinke beskjæring disse planter til like etter de blomstrer - Dette tillater nok tid for nye knopper skjemaet før vinteren kommer. Ikke sviske en euonymus i slutten av sommeren eller høsten, fordi nye vekst kan bli skadet av vinterens kulde.

Forme et anlegg

De fleste euonymus busker har naturlig tiltalende, men noen ganger en moden plante kan se litt leggy, med noen åpne plassen mellom bransjer, et problem som kan rettes ved beskjæring. Knipe tilbake økende tips av unge skudd stimulerer nye vekst på yttersida av en busk, øke sin samlede bushiness. Løvfellende busker svarer godt til klipping med en sikring trimmer, holdt parallelt med anleggets overflaten mens kutte ytre grener. Unngå klipping en evergreen euonymus - det er best å tynne det ved å fjerne flere grener på deres opprinnelse, bidra til å bevare et mer naturlig utseende og unngå utseendet på kutt løvverk på overflaten. For å hindre spredning av plantesykdommer, Desinfiser din knivbladene ved å tørke dem med rubbing alkohol mellom kutt.

Kontroll størrelsen

Hvis en euonymus busk har vokst sin plass, kan du beskjære for å bringe det tilbake i området. Hodet tilbake grener av om lag en tredjedel til halvparten på alle sider av anlegget, kutte på et sted like foran et bud eller en mindre, lateral gren - velge knopper eller sideveis grener som peker i retningen du vil se nye vekst. Gjør din kutt på en skrå, kutte ca 1/4 tommers foran en bud eller lateral gren. Det er også lurt å kutte grener litt forskjellige lengder rundt anlegget for å holde formen ser naturlig som det setter ut nye vekst.

Opprettholde helse

Beskjæring hjelper også å opprettholde en sunn busk. Undersøk anlegget på slutten av vinteren og fjerne grenene skadet eller ødelagt av storm, og overvåke den for annen skade i vekstsesongen, fjerne grenene etter behov. Euonymus busker er vanligvis sykdom - og skadedyr-fri, men noen typer, inkludert den europeiske spindletree, kan utvikle mugg eller andre fungal problemer, forårsaker løv og kvister å sverte og dø. Beskjære disse grenene tilbake, kutte i friskt vev like bak det berørte området. Fungal problemer forhindres beste ved å plante en euonymus i et område med god luftsirkulasjon, bruke en soaker slangen for å unngå wetting løvverk og clearing bort rusk fra anlegget regelmessig.