Hvordan å rense Ivy Topiaries

May 15

Topiary busker gir en aura av eleganse og klasse hage eller hagen. De kan gjøres i nesten alle form, noe som gjør dem morsomt å ha i en hage. Ivy topiaries brukes ofte fordi de vokser fort og lite vedlikehold. Ivy planter kan overleve i mange år med svært lite hjelp. Beskjæring en ivy topiary er litt annerledes enn beskjæring andre typer topiary. Men med ukentlige vedlikehold en ivy topiary kan bli et vakkert kunstverk.

Instruksjoner

•Examine ivy topiary. De fleste topiaries kommer pre-formet i en figur, men hvis din ikke gjør det, må du bestemme hva figuren du vil bruke. Merk alle tentakler av eføy som vokser på kant med den gjeldende eller planlagte figuren. Disse må renske bort.

•Train løs eføy blader for å vokse over figuren som du vil slå til. Dette kan gjøres ved å løsne tendrils med fingrene og draping dem over delen av topiary der du ønsker dem til å vokse. Du kan binde tendrils med streng hvis de ikke være sin egen.

•Prune alle spredt tentakler som vokser ut av sted. Eføy bør holdes nær bunnen av topiary og bør ikke Dingle overalt. Kuttet eføy tilbake der det har vokst for høy for strukturen av topiary figuren.

•Se eføy som vokser. Selv om eføy vokser på en bestemt figur, skal hver tendril kunne motta sollys. Ivy topiaries har en tendens til å bli for tett for sollys til de innerste delene. De ytre delene skal trimmes slik at den indre ivy tendrils kan få sollys.

•Fjern ivy tendrils å fremme videre vekst. Når en ivy tendril er beskjæres, to vil vanligvis vokser tilbake der opprinnelige vokste. Bruk denne teknikken til å fylle ut noen sparsom flekker på topiaries.

•Examine topiary på avstand. Hvis det finnes spredt blader eller kvister stikker ut fra topiary bør de fjernes. Dette kan gjøres for hånd eller med hagearbeid saks.

Tips og advarsler

  • Vær forsiktig med å fjerne for mange blader samtidig eller eføy kan dø. Topiary beskjæring er en prosess som må gjøres i små trinn i løpet av anlegget.