Hvordan å rense en Spiral Topiary

March 30

Spiral topiary trær gjør et fantastisk samlingspunkt i noen landskap spesielt når plantet i en lav voksende bunndekkende eller når omgitt av en pen kant mulch. Det finnes en rekke eviggrønne arter som egner seg godt til spiral kutte. Når den opprinnelige spiral figuren er opprettet, er alt som kreves for å vedlikeholde form av din topiary halvårlige klipping og mindre deadwood beskjæring.

Instruksjoner

•Velg en godt formet evergreen plante med tett løvverk. Bartre som Alberta Gran, hemlock og juniper brukes vanligvis for spiraler fordi alle tre arter svarer godt til klipping. Boxwood er et annet populært valg for spiral topiary. En konisk eller avrundet konisk formet plante fungerer best.

•Fasten et stykke av hyssing øverst på anlegget og ordne det jevnt i en bred nedadgående spiral på ytre bladverket av treet i en full sirkel på den bredeste delen av base.

•Following strengen som en midtlinjen, bruk et vannløselig spray-on kunstig snø produkt for å merke bladverket etter beskjæring. Det merkede området av anlegget bør være bredere enn spiralen som forblir grønne. Hele toppen noen inches av treet skal merkes. Beskjæring begynner nedenfor. Selv før beskjæring begynner, skal du nå enkelt kunne visualisere hvordan beskjæres topiary vises. Nå er tiden for å bruke noen finpuss merket mønsteret.

•Starting på toppen, nøye nå i mot stammen og identifisere grenene som ytre bladene forblir grønne. Fjern disse enkeltvis på stammen med en bypass pruner eller secateur arbeider helt ned til bunnen av anlegget. Fjern hyssing og bruke en slange skylle bort kunstig snø.

•Overflate av judiciously klipping gjenværende bladverket i en innvendig buet form med topiary eller gress saks. Det er bedre å fjerne for lite blader enn for mye. Klipp igjen etter de siste frost og før midtsommer hvert år. Hver påfølgende trimming vil hjelpe anlegget produsere en strammere overflaten av løvverk. Dette, i sin tur vil gjøre det lettere å oppnå en mer ferdig skulpturert utseende.

Tips og advarsler

  • Topiaries plantet i landskapet tendens til å kreve mindre omsorg enn potted topiaries, som krever en grundig oversikt over vanning og gjødsling.
  • Den beste tiden å plante din spiral topiary utendørs er sen høst.
  • Pass alltid på at beskjæring er skarp og ren. Skitne eller kjedelig kan føre til permanent skade planter.
  • Utklipp med forsiktighet, skråstilte planter ikke innrømme som mye lys som naturlig voksende planter så indre grener er ofte bare. Når disse bar grein har vært uhell utsatt av over beskjæring, kan reparasjon ta lang tid.