Hvordan å rense en Mandarin Honeysuckle Vine

October 29

Hvordan å rense en Mandarin Honeysuckle Vine

En hybrid vinranke utviklet av Dr. Wilf Nicholls i British Columbia, Canada, Mandarin kaprifolium (Lonicera "Mandarin") vokser raskt 18 til 25 fot høy. Dens rørformede Korallrød og oransje blomster er forlokkende kolibrier og er produsert hele sommeren, men dens største og showiest utfoldelse er i slutten av våren til forsommeren. Tog denne klatring løvfellende vintreet på høye espalier, kraftige gjerdet eller arbor. Optimal voksende forhold er minst 8 timer sollys daglig i en frodig, fuktig, men godt drenert jord som ikke er alkalisk i pH. Vokse i USDA hardførhet soner 3b til 9.

Instruksjoner

•Prune tilbake twining nakne stammer av Mandarin kaprifolium vintreet på senvinteren til ønsket høyde. Bruk en hånd pruners og kutt 1/4 til 1/2 tommers over en sovende par knoppene på stammer. Redusere de samlede plantehøyde alle nivåer, men ikke kortere enn 12 til 18 tommer over bakken. Ifølge British Columbia botaniske hagen, forvent minst 6 fot gjenvekst av anlegget.

•Snip av ødelagt, død eller syke avdelinger eller vinstokker under den voksende sesongen når oppstått. Alltid gjøre pruning kutte 1/4 til 1/2 tommers over et lavere par blader eller sovende knopper.

Lysrøret sviske anlegget igjen umiddelbart etter robust blomstrende skjermen i slutten av våren til forsommeren hvis ønskelig. Dette gir deg muligheten til å begrense veksten av yngste vinrankene siden vinteren pruning. Ikke en harde beskjæring, men klipp av økende tips å begrense høyden eller fremme forgreninger. Mandarin kaprifolium vinstokker fortsatt sporadisk blomst over resten av sommeren og høsten til vanskelig frost.

Tips og advarsler

  • Hvis du bor i et område med en lang vekstsesongen og kaprifolium vintreet lett vokser som et ugress, vurdere en harde reduksjon beskjæring på forsommeren etter store blomstrende displayet. Det er nok tid igjen i vekstsesongen for vintreet å forynge igjen selv om trimmet til en høyde på 2 til 3 fot.
  • Hvis du er i en tørke, kan en harde sommeren beskjæring etter blomstring visningen ikke føre robust gjenvekst. Kontroller at du vann i tørre perioder etter beskjæring å holde Mandarin kaprifolium sunn. Mulch over rotsonen å bevare fuktighet og skygge jord, holder den kjøligere.