Hvordan å rense Bee Balm

June 13

Bee balsam, Monarda didyma L., også kjent som er en nydelig og hardfør staude som vokser til en høyde av ca 2 fot i riktig forhold. Blomstrer kan være rosa, lilla, burgunder eller lyse rødt og nyanser i mellom. Bee balm har en buskete vekst vane og kan bli invasiv hvis ikke beskjæres for å holde seg innenfor grensene som du velger. Bee balm tiltrekker bier og sommerfugler, men frastøter møll når tørket og lagres med tepper eller klær.

Instruksjoner

Definere grenser

•Assess din bee balm størrelse i høst. Hvis det var akkurat den riktige størrelsen i år, skal det være for stor neste år, så vil du trimme den tilbake. Anlegget har døde tilbake i sen høst, kuttet alle grenene og kjøre en spade ned gjennom roten til å ta av ca 1/3 av det. Umiddelbart plante denne roten delen på et annet sted. Det vil komme tilbake til våren etter sin sovende.

•Trim og form bee balm under voksende sesongen om nødvendig. Oppdager at din bee balm er rett og slett for stor i den blomstrende sesongen er ikke så mye av et problem. bare dra bort stilkene fra roten og separat så mye av anlegget etter behov. Du kan også bruke liten hagearbeid saks eller nips for å avskjære dem og, hvis ønskelig, du kan forme anlegget etter landskapet du har opprettet.

•Divide bee balm våren kjører din spade ned gjennom roten ballen, kutte av 1/3 til ½ av rot og plante den andre steder.

Tips og advarsler

  • Til tørk bee balsam, bare kuttet av stilken nederst, knytte flere sammen og henge opp ned i et tørt område. Plante som farger sammen for bedre appellerer. En stor haug med rosa bee balm vil skille seg ut, mens noen rosa blandet med alle andre farger vil ikke gjøre mye av en uttalelse.
  • Bee balm tiltrekker bier! Være forsiktig når håndtere bee balm planter eller arbeider i nærheten av dem.