Hvordan å rengjøre Terrazzo flekker

January 5

Terrazzo er en populær gulv og countertopping materiale med marmor-lignende finish. To deler marmor og en del sement er blandet sammen for å gjøre terrazzo. På tidspunktet for installasjonen, ytterligere marmor chips er stenket på overflaten og derfor minst 70 prosent av utsatte overflaten er marmor. Den marmor delen av Terrazzo lover å være motstandsdyktig mot flekker som det ikke absorberer de fleste søl; men sement dokumentordneren, blir permeabel, absorberer flekker lett. Det er derfor det er viktig å ta ytterste av terrazzo gulv. Her er hvordan du rengjør flekker som settes på en terrazzo overflate:

Instruksjoner

•Få kvitt flekker forårsaket av alkoholholdige drikkevarer ved rengjøring med varmt såpevann. Hvis flekken er vedvarende, vurdere dabbing det med rødsprit. Hvis flekken fremdeles ikke går bort, kan du plassere en absorberende klut fuktet i hydrogenperoksid direkte over flekken toppet av en ammoniakk-mettet kluten.

•Fjern blod flekker av rengjøring med kaldt, rent vann. Hvis flekken ikke går bort legge noen dråper av ammoniakk til vannet. For sta blodflekker, drypp litt lunkent vann på det berørte området og strø pulverisert malt på den. La stå en time og skyll.

•Soak et stykke absorberende klut i en løsning laget av en del glyserin og tre deler vanlig vann. Sett det på området rammet med kaffe flekker og la det sitte i noen minutter. Alternativt, lag en pasta av Hydrogenperoksid og kalsiumkarbonat eller slipende pulver og varmt vann og anvende den på flekken.

•Fjern olje og fett flekker ved å forsiktig rense overflaten med varmt vann, blandet med flytende rengjøringsmiddel. Du kan også bruke husholdning avfettingsmiddel agent for å gi punktbehandling. Maling flekker kan også fjernes på en lignende måte.

•Få kvitt blekkflekker ved rengjøring med varmt vann, blandet med flytende rengjøringsmiddel. For eldre flekker, blande to spiseskjeer natrium perborate og en pint av vann og pisk for å danne en lime før du bruker det på flekken. Vanskelige blå blekkflekker, kan du prøve å bruke sterk ammoniakk vann løsning, ikke direkte på terrazzoen men på et lag av bomull.

•Plasser en absorberende klut mettet i hydrogenperoksid direkte over brus flekker, etterfulgt av en klut fuktet i ammoniakk.

•Apply en lime slipende pulver og varmt vann på terrazzo overflate å fjerne urin flekker. Urokkelig urin flekker, prøv å legge en klut fuktet i hydrogenperoksid direkte over flekken, etterfulgt av en ammoniakk-mettet kluten.

Tips og advarsler

  • Under installasjonen kan du sikre at entreprenøren har brukt en gjennomtrengende sealer godkjent for terrazzo. Denne sealer absorberes av sement, som bidrar i tetting porene og dermed redusere absorberende kvaliteten på gulvet.
  • Rengjør gulvet på en praksis basis med vann og myk husholdning renere å unngå smussansamling.
  • Tørke opp søl raskt slik at flekken ikke har en sjanse til å bosette seg i.
  • Voksing terrazzo gulv anses unødvendig og gjør at gulvet kan være glatte. Selv om voksing gir midlertidig beskyttelse, det pleier å slites av lett og også gir ikke karakteristiske naturlig glans av terrazzo.