Hvordan å rengjøre og vedlikeholde et klimaanlegg

December 28

Hvordan å rengjøre og vedlikeholde et klimaanlegg

Klimaanlegg krever regelmessig rengjøring og vedlikehold til å drive mer stille og effektivt. Unnlate å utføre nødvendig vedlikehold på enheten resulterer i redusert ytelse, samt økt energiforbruk. Rengjøre og vedlikeholde klimaanlegget på slutten av kjøling sesongen å forberede den for vinteren, og igjen i våren før slå den på igjen.

Instruksjoner

Rom aircondition

•Rengjør eller Erstatt luftfilteret. Et filter som er tettet av støv og pollen gjør enheten til å jobbe hardere og bruke mer energi. Rengjøring eller erstatte filteret forbedrer inneklima, holde støv i sjakk og redusere allergener. Under kjøling sesongen, feilfri eller endre luftfilteret på minst en gang hver tredje måned. Koble enheten før fjerning av frontdekselet. Fjern filteret og erstatte den med en ny. Alternativt kan du vasker det. i mildt såpevann og rense den, men klem ut overflødig vann og la dem tørke før du installerer. Vakuum dekselet og tørk før erstatte den.

•Rengjør kondenserende enheten utvendig. Vakuum insekter, løv og rusk å bruke vakuum vedlegg, og bruk universalrengjøringsmidler for å tørke bort fettrester. Denne delen av klimaanlegget rengjøring er spesielt viktig, siden skitt og støv tette finnene og redusere effektiviteten av enheten.

•Rengjør kjøling spoler. Fjerner enheten fra veggen eller vinduet og fjerne skruene som holder bolig på plass. Vakuum spoler med en børstemunnstykket fjerne støv og rusk.

•Forbered rette ut noen bøyde finnene. Kjøpe en spesialisert fin kam fra en HVAC-leverandør, eller bruke en fin-toothed hår kam. Bøyd finnene begrense luftstrømmen til enheten og redusere effektiviteten.

•Rengjør avløp hullet og brett. Fjern skuffen hvis mulig og tørk den ren. Trekk avløpsrør ut fra tilkoblingen i bunnen av kompressoren. En tynn tråd kan brukes å fjerne eventuelle hindringer. Tømme røret med blekemiddel vann og legge den på nytt. Noen enheter kan ikke ha et avløp rør---se for avløp kanaler i skuffen og tørke dem rene.

•Lubricate fan motor og fylle olje porten. De fleste nye klimaanlegg krever ikke ekstra olje, men eldre modeller kan inneholde en olje-port.

Sentral aircondition

•Shut av strømmen til enheten på hovedpanelet samt boksen koble før du utfører klimaanlegget vedlikehold.

•Fjern skruene på tilgang panelene og de på toppen av enheten. Trekk sakte når du fjerner toppen bolig. Enheten er sannsynlig knyttet rykk også hard kan koble elektriske ledninger.

•Rengjør viftebladene. Sug opp rusk som har samlet rundt dem og tørk bladene med en fuktig klut.

•Vacuum spoler fra begge utsiden og innsiden av enheten, samt finnene. Bruk en børstemunnstykket for å fjerne rusk.

•Lubricate olje kopper på motoren og stram motorens festebolter før erstatte tilgang panelene og boliger.

Tips og advarsler

  • Dekk klimaanlegget før vinteren for å hindre blader og is fra å få inn i kondensatoren. Veggen og vinduet enheter bør være dekket eller fjernet for å stoppe kald luft inn i hjemmet. Slå av strømmen til enheten slik at det ikke kan slås når det er dekket.
  • Selv om alle klimaanlegg fungerer på samme måte, se bruksanvisningen for enheten din bestemt for detaljer om rengjøring og vedlikehold.