Hvordan å plante trær: nivå eller pukkel?

June 16

Hvordan å plante trær: nivå eller pukkel?

Akkurat som trær er den største planter i et landskap, er de også ofte den dyreste å kjøpe. Riktig jordforbedring og første omsorg kan hjelpe deg med å unngå å miste trær. En av de viktigste faktorene i å fremme sunn fremtidig vekst gjelder teknikk og dybden av planting. Plante trær nivå med det omkringliggende jorden kan resultere i fordypningene rundt stammene som jord utligner. Plante trær i hauger eller knollene fraråder vannretensjon, en ledende årsak til dårlig treet helse.

Instruksjoner

•Test jord i planting området for å finne noen ernæringsmessige mangler. Innlemme noen anbefalte ingredienser og endringer i jord, i henhold til anbefalingene fra testresultatene.

•Dig et hull som er to til tre ganger større enn bredden på roten ballen. I tunge jord, gjør hullet om 3 eller 5 inches grunnere enn dybden av rootball. Bland etterfylle med vegetative kompost å sikre et godt drenert medium.

•Fjern treet fra beholderen ved å legge den på sin side og skyve rootball ut av potten, fatte kantene på rootball stedet dra det av stammen. Hvis rootball motstår fjerning, skjær bort potten med verktøyet kniv.

•Sett rootball i forberedt hullet. Etter røtter innkapslet i naturlige burlap stoff, bare skrelle tilbake burlap etter plassering i rootball i midten av hullet. Fyll kantene av hullet i halvveis med av reviderte etterfylle. Kjør et par inches av vann inn i hullet for å pakke ned den løs etterfylle. Måke på flere etterfylle, stabler og pakking jord i en jordhaug som dekker overflaten av dekket rootball og bakkene fra bagasjerommet. Denne hevet teknikken sikrer god drenering, spesielt i leire jord som begrenser jord porøsitet. Fast pakke treet med foten, trykke ut eventuelle luftlommer fra mounded jord.