Hvordan å plante sypresstrær i Canada

February 20

Hvordan å plante sypresstrær i Canada

Sypresser er ikke innfødt til Canada, men det er noen varianter som vil vokse godt i enkelte områder. Spesielt Lawson og Hinoki Sawara sypresser har alle blitt introdusert til Canada og er i stand til å vokse godt der. Lawson cypress er hardføre til-20 F; Hinoki cypress er hardføre til-30 F; og Sawara cypress er hardføre til-40 F. Det er bedre å plante cypress frøplanter, i stedet for frø, fordi frøene ikke spire pålitelig.

Instruksjoner

•Determine den fremtidige plasseringen for din cypress. De Lawson Sawara og Hinoki sypresser alle krever fruktbare, fuktig og godt drenert jord. Det er også viktig å plassere treet i et område der den kan motta fullt sollys. Sypresser kan vokse opp til 75 fot i høyden og 25 fot i bredde, men det er også dverg varianter som bare vokser opp til ti fot.

• Vent til slutten av vinteren. Sypresser plantet i slutten av vinteren (men ikke så tidlig at de er dekket av snø eller is) har en høyere suksessrate.

•Dig et foreløpig hull for cypress treet på ønsket sted. Hvis du plante flere trær, plassen dem slik at hver frøplante er minst åtte fot fra andre planter. Grave disse hullene før du får seedlings slik at du kan plante dem umiddelbart.

•Plasser frøplante i hullet. Frøplante bør være dypt nok til punktet der røttene strekker seg fra treet som nivå med eller like under overflaten. Hvis du må utdype eller fylle hullet litt til røttene, gjøre det med spade før du setter treet. Sikre at treet er helt loddrette og at røttene ikke trangt eller knust i hullet.

•Et seedlings umiddelbart etter planting og ofte etterpå. Planter trenger ikke å bli inundated med vann, og bør aldri få lov til å stå i vann. Legge til mulch å hjelpe vannretensjon hvis du har plantet treet i et tørt område.

Sørg for at området rundt sypresser ved å holde ugress fra krenket treets området. De to første årene etter planting en cypress er det viktigste, siden dette er tiden når treet er mest sannsynlig å dø. Hvis du bruker mulch, erstatte den årlig.