Hvordan å plante solsikkefrø

December 17

Hvordan å plante solsikkefrø

Solsikker er en lys, glad tillegg til nesten alle hage. Hver solsikke produserer et ganske stort hode, fylt med frø. Hvis disse frøene er samlet rett og riktig lagret kan de lett bli plantet våren. Husk, imidlertid, at frø samlet fra hybrid solsikker vil ikke nødvendigvis produsere samme størrelse plante eller samme avkastningen som foreldrene anlegget. For å sikre at din solsikker er nøyaktig de samme må fra år til år du vokse arvestykke frø.

Instruksjoner

•Skjære leder av din fullt ut modne solsikke. Hodet inneholder hundrevis av frø. Vent til baksiden av hodet slår en dyp gul eller selv brun før hodet. Holde 8 til 12 inches av stammen knyttet til hodet når du fjerner den. De fleste kan fjernes med beskjæringssakser, men noen varianter av solsikke kan kreve en liten så fjerne hodet. Hvis du er bekymret for fugler stjeler frø før du er klar til å høste, plassere en papir dagligvarer bag i hodet og knytte det med en streng.

•Dry leder av din solsikke i et beskyttet område, for eksempel en garasje eller en kjeller rom. Henge hodet tørr eller bare la dem ligge på et flatt bord, møte opp til baksiden av hodet blir brun og noe papery. Hoder skal lagres hvor de er trygt fra mus og andre skadedyr.

•Dekk en flat tabell med aviser og fjerne frøene fra hodet når hodene er tørr. Holde hodet over avisen frø vender ned, og gni håndflaten fast mot frøene til de vrikke gratis og falle på avisen. Når første par frøene faller ut av hodet vil resten være lett å fjerne.

•Lagre samlet frøene i en papir pose (papir lunsj poser fungerer bra). Lukk og tape overdelen av hver pose og skrive datoen og rekke solsikkefrø på posen med en merkepenn, fargeblyant. Holde posen på et kjølig, mørkt sted, trygt fra mus og andre skadedyr, inntil den følgende våren.

•Fyll en voksende skuff med potting jord for din sunflower frø følgende vår, ca seks uker før siste frost for ditt område. Åpne papirposer med lagrede sunflower frø og plante et frø hver 2 inches i voksende skuffen. Trykk frø ned ca 1/2 inch med fingeren, og deretter dekke lett med potting jord. Vann til jord er fuktig, men ikke våt, og plassere skuffen i et vindu som får flere timer med sollys hver dag. Holde skuffene varm (65 til 75 grader Fahrenheit) om natten.

•Dig hull i et solrikt sted i hagen din omtrent 3 inches dyp og 3 inches i diameter å plante unge planter etter alle mulighet av frost for ditt område. Planter bør være 10 til 12 inches hverandre, avhengig av en rekke solsikke du vokser. Ikke skade røtter når nyplanting.

•Ikke gjødsle ikke solsikker hvis ikke din jord har nesten ingen næringsstoffer (ren sand, for eksempel). Gjødsle med en lys støvtørking av organisk gjødsel eller kompost eventuelt og vann godt for å få gjødsel til anlegget røtter.

Tips og advarsler

  • Lagre frø i plastposer kan forårsake frø råte eller utvikle sopp. Papirposer, som "pust" gjøre et bedre valg.