Hvordan å plante påskelilje pærene tidlig på våren

October 5

Hvordan å plante påskelilje pærene tidlig på våren

Påskeliljer si "vår" bedre enn noen annen blomst. Hvis du glemte å plante påskelilje pærene høsten, er det fortsatt mulig å plante dem på senvinteren eller tidlig på våren. Nesten hver Gartner har oppdaget en pose med påskelilje pærene lurer i garasjen eller hage skur når bakken er allerede frosset. Eller våren kan være nærmer seg og du innser du aldri kjøpt pærer hele. Du kan fortsatt ha påskeliljer hvis du handle raskt.

Instruksjoner

Sortere pærene

•Examine på påskelilje pærene. Hold de som er fast, plumpe og føles tung. Hvis pærer har flekker på dem, skrelle tilbake noen av papery lag og sjekk for sykdom. Kast noen pærer som er grøtaktig, myk, eller tørket ut.

•Kontroller jord. Er bakken i en hard fryse stat eller bare en frossen skorpe? Pærene er hardfør; Du kan fortsatt plante "glemt" pærene i januar tine eller når som helst i februar. Hvis det er mulig å plante nå, går du til del 2. Hvis bakken ikke kan være arbeidet på grunn av fryser vinterforhold, fortsetter du til trinn 3 under.

•Chill pærene. Påskeliljer vil vokse selv om de ikke er kaldt, men vil ikke blomster med en chill periode på mindre enn 12 uker, foretrakk 16 uker temperaturer lavere enn 60 grader. Selv om kombinert kjøleskap og bakken chill er bare åtte til ti uker, vil du fortsatt få noen resultater. Heldigvis gjennomsnittstemperaturen i kjøleskap eller Uoppvarmet garasje fungerer helt fint. Plass pærene i en løst lukket papirpose eller en mesh pose slik at litt luft kommer i. Ikke legge pærene tett eller plassere i plast, som oppmuntrer råte. Sjekk løkene påskelilje regelmessig for å sikre de er ikke i nærheten av fuktighet eller utsatt for utkast.

Anlegget pærene

Finne et nettsted som er solfylte og godt drenert. I høst, kan påskelilje pærene selv bli plantet under løvtrær som mesteparten av veksten er ferdig før trærne ferdig leafing. For en senere planting, men for søndag å sikre vekst og blomstre. Fordi du plante våren, unngå altfor våt områder, eller bruke hevet senger.

•Dig hullene. Bruk en hage gaffel til å løsne jorden. Grave hullene til en dybde dvs ca tre til fire ganger høyden på pærene. Påskeliljer ser best ut i grupper på tre til 12 eller flere. Siden ikke alle pærene kan vokse eller blomstrer fra en sen planting, er det tilrådelig å plante minst seks pærer pr hull.

•Plasser, plass og dekker pærene. Posisjon pærer, spisse ende opp, 4 til 6 inches hverandre. Tilbake jord forsiktig til hullet, holde pærer oppreist. Så klapp og trykk jord i stedet fast. Vann grundig med mindre du gjør en vinter planting, bryte gjennom jord-skorpe. I luften minusgrader, ikke vann, men prøv å trykke jorden mot pærene slik at de ikke er eksponert for luft. Deretter mulch med halm eller blader.

•Fertilize lett når skuddene kommer. Når skuddene er ca 4 inches høy, bruke lav-nitrogen gjødsel der det første tallet er halvparten eller lavere enn de andre to, som 5 -10-10 pære gjødsel. Anvisningene pakken gjelder. Bare gjøre en gjødsling og holde det lys. Ikke over gjødsle.

•Hold forventninger beskjeden for dette året. Du vil ha det mest suksessen med din sent plante for tidlig påskeliljer varianter som er bra for naturalisere, som Thalia, Jack Snipe eller Carlton. Den tidlige varianter kan blomst med korteste vekstperioden. Midt i sesongen typer kan ha mindre suksess og sent sesongen typer kunne ha noen blomster. Siden de fleste påskeliljer er hardfør, er sjansene du vil ha en bedre utstilling året og minst noen blomster i år.

•Tillat blader til å være etter duk. Du kan redusere blomst aksjer, men forlater bladene å mate pære for neste år. Når bladene har slått brune, kan de bli fjernet.

Tips og advarsler

  • I det sørlige USA, plante Tazetta eller Jonquilla stammer som ikke trenger å bli kjølt.
  • For å unngå rot, ikke å gjødsle pærer på spring planting tid.