Hvordan å plante & omsorg for Forsythia

September 20

Hvordan å plante & omsorg for Forsythia

Når gule blomster i forsythia bush pop ut i mars eller April, det er et sikkert tegn på at våren er på vei, som blomstrer vises tidlig, før lacy, grønne bladverket. Forsythia er en raskt voksende, lettstelt busk som vil bli 8 til 10 fot på modenhet, og vil spre nesten så langt. Forsythia gjør best plantet i fullt sollys.

Instruksjoner

•Plant forsythia i godt drenert jord, der anlegget vil bli utsatt for fullt sollys. Selv om forsythia vil vokse i delvis skygge, vil blomstrer være færre og mindre. Tillat 8 til 10 fot for busk å fordele.

•Dig et hull som dypt som forsythia's rot ballen og minst dobbelt så bred. Bruk spissen av spade for å score innsiden av hullet så røttene skal kunne trenge.

•Plasser forsythia i hullet med toppen av rot ballen over jorden. Etterfylle hullet med reserverte jord. Tamp jorda fast med baksiden av spade fjerne eventuelle luftlommer.

•Et forsythia dypt umiddelbart etter planting. Etter det, bør busk vannet dypt en gang hver uke.

•Fertilize forsythia i tidlig på våren, våren og midten av sommeren, når røttene er etablert, bruke en detaljert, balansert gjødsel. Dryss 1 ss. gjødsel rundt foten av forsythia og vann grundig.

•Prune forsythia umiddelbart etter planting, som beskjæring etter dette tidspunktet vil redusere neste års blomstrer. Forme busk som nødvendig for å opprettholde form og størrelse, og Fjern alle døde vekst. Beskjære opp til 1/3 av den eldste veksten ved foten av anlegget hvert annet år.