Hvordan å plante & omsorg for den første kjærlighet Gardenia

January 31

Hvordan å plante & omsorg for den første kjærlighet Gardenia

En kinesisk busk, gardenia kom i USA i 1761 og ble først dyrket i amerikansk jord i South Carolina. Med doble blomster 5 inches bredt produserer første kjærlighet (Gardenia jasminoides 'Aimee') den første og største av alle gardenia blomster våren. Anlegget er hardføre i US Department of Agriculture sonene 4 og 11. Første kjærlighet er grønn med duftende blomster som krever den samme plante teknikker og omsorg som andre vanlige gardenias.

Instruksjoner

•Finn en plante nettsted i full sol. Innlemme 2 inches av bakken bark, kompost eller torv moss 6 inches i bakken for å øke sin fruktbarhet. Hvis andre syre-elskende planter, som asalea, blomstrer i området, er det ikke nødvendig å sjekke pH. Ellers får en test kit fra en hage-butikk. Den ideelle surheten for første kjærlighet gardenias er 5 til 5,5.

•Dig et hull dobbelt så bredt som de gardenia rot ballen. Fjerne nok matjord for å plassere rot kronen 1 tomme høyere enn overflaten.

•Plant gardenia i midten av hullet uten å forstyrre røttene. Fylle hullet med topsoil.

•Irrigate første kjærlighet gardenia til rotsonen på planting. Holde jorda fuktig. Bruk en soaker slangen for å holde løvverk og blomster tørr, forebygge sykdom.

•Feed gardenia 15-5-10 gjødsel to ganger i året. Bruke den andre dosen når du beskjære anlegget etter blooming. I tillegg oppfordre blomst produksjon med vanlig fish emulsjon eller blod måltid programmer gjennom hele vekstsesongen. Følg produsentens programinstruksjoner for produkter du bruker.

•Prune døde og syke tre, som vel som døde blomster, som de oppstår. Trim tips av stilkene på første-års gardenias i vekstsesongen. Klippe dem tilbake til der de spiret fra å fremme veksten av nye grener, gjøre bush tett. Beskjær for å kontrollere anlegget størrelse og form etter den siste blomstrende hvis du ønsker.

Tips og advarsler

  • Vokse innendørs gardenias i lys og 60 grader Fahrenheit om natten. Heve temperaturen til 70 til 75 grader i dag. Repot når røttene begynner å strekke ut av drenering hullene.