Hvordan å plante & omsorg For Arborvites

May 17

Hvordan å plante & omsorg For Arborvites

Tuja er vakre og funksjonelle busker som tjener mange formål i landskapet. Oftest tuja brukes for sikring eller screening, men de kan også tjene som vakre prøver når trimmet eller formet. Den fargerike og unike tekstur tuja har gi dem en liggende kvalitet som er vanskelig å slå. Utnytte din tuja starter dagen du plante den og fortsetter med sesongens vedlikehold.

Instruksjoner

Hvordan du skal plante en tuja

•Dig hull stor nok å gi røttene av tuja plass til å vokse. Hvis du er usikker på hvor stort det er, grave hullet dobbelt så stort som gjeldende roten struktur. Grave det hele bare så dypt er nødvendig for å plante tuja med gjeldende roten strukturen. Ideen er å ha toppen av rot selv eller litt under karakteren av bakken når anlegget settes i hullet.

•Prepare av å legge noen jord endringer om nødvendig. Tuja er tolerant av ulike jordsmonn, men de foretrekker jord som er fuktig, godt drenert og litt surt.

•Bruk blad av din spade (eller hendene) og løsne rot oppbygning av tuja før planting. Ikke bli over aggressiv som du kan ende opp med å skade anlegget, men tuja nytte rot løsne, særlig hvis tuja var i en pott for en lengre periode. Hvis tuja du plante er balled og burlapped må du løsne buret rundt burlap (hvis finnes) og fjern burlap fra toppen av anlegget.

•Plasser tuja inn i hullet og etterfylle jord rundt tuja. Lett trykk jordsmonnet rundt anlegget og sørg for å fjerne overdreven jord fra toppen av røttene. Et overskudd av jord på roten strukturen kan føre til kvelning av antenne røttene og død av anlegget.

•Et anlegget i. Definere regelmessig vanning avhengig av ditt område og holde seg til det for den første uken eller så og sakte tilbake til anlegget er selvforsynt.

Stell og vedlikehold

•Arborvitae krever ikke mye vedlikehold men de reagerer godt på den sporadiske trimmingen. Trim anlegget til å beholde formen eller fjerne døde grener.

•Gardeners i hjort land må være årvåken og se etter eventuelle tegn på hjort skade busk. Oftest dette skjer om vinteren og en enkel måte å avskrekke hjort fra surfer på din busker er Pakk dem i burlap eller opp et gjerde rundt seg.

•Arborvitae er svært pålitelig dyrkere, men de vokser bedre når de har tilstrekkelig fuktighet i jordsmonnet. Pass på å holde dem vannet under langvarig tørke eller om de viser underskriver av dehydration.

Tips og advarsler

  • Når unge kranen kan det være nødvendig å stake anlegget for første vekstsesongen å tillate det å etablere.
  • Selv vanlige befruktning av tuja ikke er nødvendig, kan du bruke et generelt Universal gjødsel våren å hjelpe veksten. Din lokale hage senter skal kunne foreslå den beste for din situasjon.
  • Som nevnt før, er det viktig å huske at de fleste arter av tuja er en høy risiko for hjort surfing. Derfor er det viktig å holde et øye på din tuja slik at du kan ta korrigerende tiltak hvis nødvendig.
  • Tuja er også ofte skadet av store mengder snø som tynge og bryte grenene. Så, hvis du bor i et område med høy snøfall kan det være i din beste interesse å finne en måte å beskytte din tuja fra høye snøen volum.