Hvordan å plante og ta vare på tulipaner

November 7

Hvordan å plante og ta vare på tulipaner

Tulipaner er fantastiske showstoppere som fungerer like bra i et uformelt skyggelagt blomst seng eller for bruk i en mer formell hage med hevet senger. Tulip har en omfattende og prestisjetung historie og samtidig tulipanløker ble vurdert en svært verdifull råvare verdt tusenvis. Selv om de ser så delikat som orkideer, er tulipaner hardfør pære planter som vil tilbake år etter år når stelt riktig.

Instruksjoner

Generelt omsorg for tulipaner

•Velg tulipaner for en fargepalett eller anlegg i fargesynksignalet. Tulip farger varierer fra tradisjonelle brann-motor rød til den lilla-svart i "Dronningen av the Night" og område i figuren fra enkel enkelt-blomster varianter til eksotiske, frilled papegøye tulipaner.

•Plant tulipaner for lang levetid. Hvis du ønsker å forlate din tulipaner i jord år etter år, plante dem 2 til 3 inches dypere enn anbefalt.

•Plant tulipaner i kantlinjer eller senger. Tulipaner ser sitt beste når utstillingsmonter i kantlinjer og senger eller som den viktigste funksjonen i vindu bokser eller potter.

•Plant tulipaner i beholdere eller skyggen. Under et tre, vil tulipaner være skjermet fra solen. Tulipaner valgt for fargekontrasten i plantasjeeiere på en uteplass vare mye lenger under skyggen. Plante dem under løvtrær så skyggen ikke er for dypt. I terrakotta-Potter eller tre kar gir tulipaner en fargeklatt våren på dekk eller uteplass.

•Plant tulipaner med partnere. Plante masser av prangende tulipaner sammen for en levende skjerm eller tillate dem å tårnet over andre, mindre vårblomster. I en seng eller en container, vil det dyp lilla-svart av "Black Diamond" tulipaner se arrestere plantet med et hav av lavendel stemorsblomster splotched med svart og gull aksenter. Primulas gjøre ideelle make for tulipaner, som de er tilgjengelige i samme livlige fargetoner. Kombiner glødende rødt og oransje "Abra" brennende tulip med et gult eller hvitt stemorsblomst for en dramatisk men ikke sjokkerende kontrast.

Hvordan å plante tulipaner

•Dig et bredt hull, 6 til 8 inches dypt høsten. Legge til sand hvis drenering er dårlig til å hindre at tulipanløker råtnende.

•Plasser tulipanløker og bein måltid i hullet. Kontroller at deres tips peker oppover. Plante tulipaner ca 3 til 5 inches fra hverandre for å gi dem rom til å spre.

•Bytt jord og klappe den ned fast, noe som gjør at du ikke endrer pærene i hullet.

•Et tulipanløker godt etter planting, og dekk med 2 inches av mulch. Hvis jorden er tørr tulipaner til at vanlige vanning.

•Deadhead blomster. Når bladverket dør naturlig, grave opp pærer. Tulipanløker kan lagres på et tørt sted nyplanting høsten.