Hvordan å plante og ta vare på en fersken treet i Tennessee

May 28

Hvordan å plante og ta vare på en fersken treet i Tennessee

Innfødt til Asia, fersken trær har prikket jordens landskapet i over 2000 år. Ofte referert til som dronningen av frukt, disse plumpe beauties er best spist fersk, men også arbeid i paier, syltetøy og under en porsjon pisket krem. Fersken favorisere plante i full sol eller skygge i USDA hardførhet-soner 5 til 9. Hvis du er en Tennessee gartner, er din USDA hardførhet soner 6 og 7 - gjør Tennessee et perfekt sted å vokse fersken. Bedre fremdeles, fersken trær er self-pollinating, så du trenger bare å plante en.

Instruksjoner

•Velg et område med godt drenert jord og plass til å huse på fersken treet med 20-fots vekst. Det er også en god idé å sjekke jord før planting for å sikre at det er riktig pH. Fersken trær trives i jord med en pH på 6.5. Tennessee jord variere, så kjøpe en jord testing kit fra en barnehage å bestemme pH i jorda.

•Amend din jord med lime om nødvendig. Lime vil bidra til å heve en pH under 6.5. En pH over 6.5, blande torv moss med din jord. Snu jorda med en hage gaffel og følge merkelappen instruksjoner for tildeling beløp.

•Dig et hull for fersken treet som er to ganger bredden på beholderen barnehage. Hullet bør være samme bredde som beholderen er høy, å sikre at roten fakkelen (overgang plasseringen der røttene møtes bagasjerommet) er over jord linjen.

•Fjern fersken treet fra barnehage beholderen og Midtstiller den i hullet. Tilbake-fylle hull halvveis med opprinnelige Tennessee jord og vann sjenerøst med en hageslange å sikre røttene. Fortsette tilbake-fylling og pack jord rundt stammen med føttene fjerne luftlommer.

•Spread en 4-tommers lag mulch rundt stammen av fersken treet, holder den i en avstand på 6 inches å unngå skadedyr infestations. Mulching med strå, døde blader, barnåler eller bark chips å beskytte røttene av fersken treet fra varme Tennessee somrene som gjennomsnittlig 89 grader F. Mulching hjelper også redusere ugress vekst og bistand i vannretensjon.

•Et fersken treet med soaker slange, som gir dyp vanning. Fersken trær krever minst 1 tommers vann hver uke i første vekstsesongen. Delstaten Tennessee gjennomsnitt 49,7 inches av nedbør i løpet av et år, som er nok for en etablert fersken treet. Derfor krever fersken trær bare ekstra vanning i tider med tørke.

•Prune fersken treet til en høyde på 30 inches umiddelbart etter planting. Bruk et par beskjæringssakser for å fjerne alle side grenene, forlate en enkelt stamme over bagasjerommet. Skjær avdelinger så nær som mulig til stammen.

•Fjern alle døde eller skadet grener fra treet, etter behov. Bruk beskjæringssakser for å greiner som krysser, også. Beskjæring vil bidra til å holde fersken treet ser ryddig.

Tips og advarsler

  • Ernære fersken treet med 10-10-10 gjødsel når det viser tegn til ny vekst. Bruke gjødsel per etikett instruksjoner.
  • Modne trær vil begynne å produsere fersken innen 2 til 3 år etter planting.
  • Gjør ikke over vann fersken treet. Stående vann kan forårsake rot råtne. Trykk fingrene i jorden før vanning. Hvis jorden føles fuktig på 1 tomme dyp, hoppe vanne og sjekk igjen neste dag.