Hvordan å plante morbær i leire jord i Arizona

June 29

Hvordan å plante morbær i leire jord i Arizona

Mulberry trær er dekorative løvtrær som produserer deilig kollektive frukt kalles morbær. Søt og saftig, morbær kan spises fersk eller gjort i velsmakende syltetøy og viner. Mens littleleaf mulberry treet (Morus microphylla) er eneste mulberry sorten innfødt til Arizona, hvit mulberry (Morus alba), red mulberry (Morus Red elefanter) og svart mulberry (Morus nigra) kan også dyrkes i Arizona hager eller hjem landskap. Selv om Arizona inneholder mye tung leire jord som kan gjøre frukttrær vanskelig å vokse, kan du enkelt endre jord for å gjøre det mer passende.

Instruksjoner

•Velg en egnet planting sted for morbær treet i din hage eller hjem landskap. Se etter en full sol plante som mottar seks til åtte timer med sollys per dag. Velg en plassering minst 15 fot i diameter å gi morbær treet mellomrom må vokse til modenhet.

•Clear din valgte planting plasseringen av alle eksisterende vegetasjon inkludert gress, ugress eller andre planter. Grave opp røttene av ugress og planter fjernes for å hindre dem fra vokser tilbake og viderekobling viktig fuktighet og næring fra morbær treet.

•Amend tung leire jord til planting stedet å forbedre drenering og gjøre jord mer gjestfrie for morbær treet. Spre en 3 tommers lag av alderen gjødsel over hele planting lokasjonen. Topp alderen gjødsel med 1 tomme av perlitt og 1 tomme grov byggmester sand. Arbeide endringer i jorden til en dybde på 12 til 15 inches til jevnt fordelt. Vann plante plasseringen grundig og vente på vannet til å synke ned i jorden.

•Dig en planting hull for morbær treet som er dobbelt så bredt som treets rot ballen, men grunne nok at treet skal plantes på samme nivå det var plantet i beholderen barnehage. Scarify sidene av planting hullet med en hånd rake til enklere for din treet for å danne en sterk rotsystem på den nye plasseringen.

•Midtstill morbær treet i sin forberedt planting hull. Legg akkurat nok av fordrevne jord å dekke røttene på treet. Tilsett vann til hullet å bosette jord og eliminere eventuelle luftbobler. Vente på vannet for å bli absorbert og deretter bruke fordrevne jord for å fylle hullet resten av veien. Tamp ned overflaten av jorda med hendene og vann igjen.

Tips og advarsler

  • Morbærtreet kan også dyrkes fra frø, men det kan ta 10 eller flere år for frø vokst mulberry trær å bære frukt.
  • Tillat ikke stående vann bassenget i bunnen av morbær treet. Vannfylte jord kan føre til at røttene på treet å råtne.