Hvordan å plante Mint fra et annet blad

July 25

Hvordan å plante Mint fra et annet blad

Spiselige bladene av mynte (Mentha spp.) gir en allsidig kjøkken urt som fungerer godt i både savory retter og søte desserter. Den staude urt vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9. Selv om du kan starte mint fra frø, vokser det lettest fra borekaks tatt fra en eksisterende sunn plante like ny vekst vises våren. Disse borekaks, som har noen blader og en del av stammen, produsere egne rotsystem da plantet riktig.

Instruksjoner

•Mix like deler torv, vermikulitt og sterile kompost. Sett blandingen i en 5-tommers diameter gryte med bunnen drenering hull. Vann blandingen til det føles fuktig og overflødig vann avløp nedenfra potten.

•Skjære en 4-tommers stammer fra mint, med liten saks steriliseres i en løsning av én del blekemiddel til ni deler vann. Velg en stilk med to eller tre friske blader.

•Strip bunnen går fra stammen, forlater bare bladene nær spissen av stammen. Dypp det kutte slutten av stammen i vann og dyppe den i en pulverisert rooting hormon, helt belegg kuttet stammen slutten med hormonet.

•Skyv stammen til forberedt potting medium, begrave den nederste halv til tredje av stammen så bare toppen bladene er over overflaten. Plass flere borekaks i potten, avstand dem 2 til 3 inches hverandre i alle retninger.

•Mist overflaten med vann for å fukte den. Plass en gjennomsiktig plastpose over potten, ordne det slik at det ikke røre bladene på mint borekaks. Angi potten i et varmt rom i et område som mottar lys men indirekte lys.

•Et jord hvis de en halv tomme begynner å tørke. Overvåke kutte for underskriver av nye blad vekst og fjerne posen så snart det vises. Mint kan ta opptil fire uker til roten.

Tips og advarsler

  • Mint kan bli svært invasiv i en hage seng. Vokse i potter å hindre uønsket spredning.