Hvordan å plante med jordbær glass

October 8

Hvordan å plante med jordbær glass

En jordbær glasset er leire, plast eller keramiske beholder, vanligvis 2 fot høy eller mindre, med flere planting lommer sjanglet rundt utsiden av beholderen. Jordbær glass er praktisk fordi de tillater gartnere å vokse flere jordbær planter i en liten plass. Fordi jordbær planter har grunne røtter, pleier de å gjøre det bra i jordbær krukker. Som et resultat, har du herlige, saftig bær på fingertuppene, uten behov for bøying, lutende, hoeing eller luke. Jordbær glass er også nyttige for planting urter eller andre planter.

Instruksjoner

•Purchase jordbær planter for jordbær glasset. Juni-bærende jordbær som soloppgang eller Delite produsere en avling av bær som varer i flere uker i juni. Everbearing jordbær, inkludert Fort Laramie eller skjønnheten Ozark produsere bær i juni og igjen på sensommeren. Dag-nøytral jordbær som hyllest eller Tristar, som ikke er avhengig av dagens lengde, produsere bær for det meste av sommeren.

•Dekk drenering hullet i bunnen av jordbær glasset med et stykke stoff, mesh skjermen eller et papir kaffe filter for å hindre potting jord vask gjennom hullet.

•Fyll en pose ferske kommersielle potting mix i en bøtte. Bruke nok kommersielle potting blanding for å fylle jordbær glasset. Du kan la potting jord i posen, vil en bøtte være enklere å håndtere som du fyller jordbær glasset. Kombinere to eller tre store Never kompost i potting mix, eller Legg til en balansert, gang utgitt gjødsel i henhold til spesifikasjonene på beholderen.

•Fyll jordbær glasset med potting blanding opp til bunnen av det første lommen. Sett inn røttene av en jordbær plante i lommen og jevnt røttene over jorden. Legg potting blanding glasset med den andre hånden mens du holder anlegget på plass med én hånd.

•Fyll glasset til bunnen av neste lommen, deretter plante en jordbær plante i denne lomme. Fortsett til du har plantet jordbær i alle lommer. Legge til potting jord nesten på toppen av glasset, og plante tre eller fire jordbær planter i toppen.

•Et hver lomme grundig, deretter vann sjenerøst gjennom toppen. Vann jordbær glasset daglig i penvær som jord i jordbær krukker dries raskt. Jordbær må fuktig jord å produsere frukt.

Tips og advarsler

  • Jordbær Potter er en god størrelse for en patio urtehage kjøkken urter som timian, basilikum, oregano, rosmarin eller salvie. Små varianter av diverse sedum eller miniatyr ettårige som lobelia eller sweet alyssum fungere bra i en jordbær krukke. Fordi planter vil være sammen i en pott, er det viktig å velge planter som har lignende behov for vann, gjødsel og sollys.