Hvordan å plante Kiwi frukt

August 23

Hvordan å plante Kiwi frukt

Flerårig kiwi frukt, ellers kjent som Actinidia deliciosa, er innfødt til deler av Kina og New Zealand, men vanligvis kan vokse der sitrustrær trives. Etter kremet hvite blomster blomstre grønn frukt modnes og søt, sur og en kilde til kalium og vitamin C, A og E. Frukten er frø er også en god kilde til omega-3 fettsyrer. Sunneste utendørs kiwi frukt planter vokse hardfør til sone 5. Siden kiwi frukt og frø må ha nesten et år med ingen frost, er det enkleste å få en kiwi frukt transplantasjon fra en anerkjente barnehager å transplantere utendørs våren, i stedet for å vokse fra frø.

Instruksjoner

•Få kiwi frukt transplants fra en barnehage som er i en 5-gallon beholder for sin første sesong. Keep anlegget innendørs før du plante dem utendørs i våren sesongen, hvis du har temperaturer på alle som faller under frysepunktet. Hold kiwi frukt i delvis for fullt sollys, og holde jorda regelmessig fuktig, men aldri gjennomvåt.

•Velg en plante nettsted i våren i et solrikt område med delvis skygge. Grave et hull som er dobbelt så bredt som rot ballen, men bare så dypt. Jord må være godt drenering og rikt, med en ideell pH i 5.5 til 6.5. Legge til et lag av kompost i bunnen av hullet. For flere planter, plass 4 til 5 fot fra hverandre.

•La kiwi frukt transplantasjon nøye av 5 gallon beholderen og rist av overflødig jord. Sett den i hullet. Etterfylle jord rundt basen, tamping den ned fast.

•Prune stammen tilbake etter planting to knopper. I fremtiden vil du velge den største av de to skal viktigste bagasjerommet som skal festes til et espalier.

•Et kiwi frukt så det er ofte fuktig, men ikke overdrevent. For tørre, varme forhold må du kanskje vann daglig. Det er viktig at første året røttene aldri tørke ut.

•Stake kiwi frukt plante etter at det har blitt etablert, sent i det første året av transplanting. Løst binde den største stammen til Polen, som vinstokker trenger støtte for optimal vekst.

•Mulch rundt foten til å bevare fuktighet i sommerhalvåret.